Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful

ro

20 Nov, 2019 00:00 5773 Marime text

Magistraţii Tribunalului Constanţa au fixat termenul la care vor avea loc primele înfăţişări în procesele intentate de doi foşti inspectori şcolari ai Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa. Primul dosar care va fi deschis şi analizat de judecătorii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei este cel care o priveşte pe Gabriela Mihaela Micu, fost inspector şcolar pentru chimie şi pentru management instituţional. Prima înfăţişare în proces a fost fixată peste o săptămână, pe data de 25 noiembrie. Între timp, inspectorul şcolar general ale cărui decizii au fost atacate în instanţă şi-a dat demisia din funcţie.

Gabriela Micu ne-a declarat cu o ocazie anterioară, la scurtă vreme de la înregistrarea dosarului pe rolul instanţei, faptul că a atacat o decizie emisă de Petrică Miu, la momentul respectiv inspector general, anume Decizia nr. 411/20.09.2019. „Decizia pe care o contest este decizia prin care mi-a fost desfăcut contractul de management educaţional. Este o hotărâre pe care am contestat-o în instanţă şi legat de care am făcut toate demersurile legale, iar acum aştept decizia instanţei“, a declarat Gabriela Mihaela Micu.

Odată cu cererea înaintată instanţei de către aceasta, un alt fost inspector s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa, în cadrul unei plângeri formulate împotriva unei decizii emise de inspectorul general de la acel moment, Petrică Miu. Concret, este vorba despre Alina Elena Niţu, fost inspector şcolar pentru managementul resurselor umane şi pentru informatică. Aceasta a solicitat instanţei să dispună anularea Deciziei nr. 410/20.09.2019 a Inspectorului General al ISJ Constanţa. Prima înfăţişare în procesul său a fost fixată de instanţă pentru data de 6 ianuarie 2020.
 

Schimb de inspectori şcolari generali


Ambele cereri de chemare în judecată au fost înregistrate la data de 1 octombrie 2019 pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa. La rândul său contactat telefonic la momentul înregistrării celor două dosare pe rolul Tribunalului Constanţa, Petrică Miu, inspector general al Constanţei la momentul respectiv, ne-a declarat că deciziile contestate în instanţă se referă la încetarea actelor adiţionale ale contractelor de muncă pentru cele două inspectoare.


Totodată, acesta a confirmat că, în cauză, este vorba despre situaţia în care se află un director de şcoală gimnazială din Constanţa, ce ar fi rămas neretribuit pentru o anumită perioadă. „Când îţi asumi o funcţie, trebuie să îţi faci datoria cum trebuie“, a precizat inspectorul general.

În întreg acest context, rămâne de văzut care vor fi deciziile judecătorilor constănţeni în legătură cu cele două procese.


Mai este de menţionat faptul că, în cursul acestei săptămâni, funcţia de inspector şcolar general al Constanţei a fost preluată de Sorin Mihai, a cărui numire în funcţie a fost semnată de noul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, după ce Petrică Miu şi-a dat demisia din funcţie.Citeşte şi:

Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii