Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ a atacat hotărârea prin care inspectoarea Gabriela Micu poate reveni pe post. Cazul a ajuns la Curtea de Apel

ro

09 Jan, 2020 00:00 1585 Marime text

Lupta inspectoarei şcolare Gabriela Micu pentru a reveni pe postul din care fusese demisă de către fostul inspector şcolar general Petrică Miu a ajuns la Curtea de Apel Constanţa. Iar aceasta după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a atacat hotărârea Tribunalului de a suspenda decizia prin care i-a fost desfăcut contractul de management educaţional.
 
Pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, a fost înregistrat recursul ISJ Constanţa declarat în procesul intentat instituţiei de Gabriela Micu, inspector şcolar pentru chimie şi management instituţional până la momentul destituirii sale. Proaspăt înregistrat, recursul încă nu a primit termen de judecată, aflându-se în etapa prealabilă.
 
Noul dosar s-a format din acţiunea iniţială intentată la data de 1 octombrie 2019 de către Gabriela Micu Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa prin Inspector General Petrică Miu, aflat în funcţie la momentul respectiv. Mai exact, în acţiunea respectivă Micu cerea anularea Deciziei nr. 411/20.09.2019 dar, până la soluţionarea definitivă a acestui proces, cadrul didactic a cerut suspendarea acestei decizii.
 

Suspendarea, în cazuri bine justificate - potrivit legii

 
La primul termen de judecată din proces, desfăşurat la finalul lui noiembrie 2019, Tribunalul Constanţa a decis: „În temeiul articolului 15 cu referire la articolul 14 din Legea 554/2004 modificată, dispune suspendarea executării deciziei nr. 411/20.09.2019 emisă de Inspectorul Școlar General, până la soluţionarea definitivă a cererii în anulare a actului administrativ“. Potrivit legislaţiei citate, judecătorii pot decide suspendarea executării unui act administrativ „în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente“.
 
Hotărârea aceasta putea fi atacată în recurs, ceea ce ISJ a şi făcut. Astfel, le revine acum judecătorilor Curţii de Apel Constanţa sarcina de a stabili dacă decizia de demitere a Gabrielei Micu trebuie suspendată sau nu până la finalul procesului.
 
Trebuie amintit şi faptul că, în procesul intentat separat de fostul inspector Alina Niţu ISJ, cu un obiect aproape identic, Tribunalul Constanţa a hotărât la începutul acestei săptămâni să respingă cererea de suspendare a deciziei de demitere a acesteia.
 
Pentru a reveni la procesul deschis de Gabriela Micu, mai trebuie spus că dosarul pe fond are stabilit următorul termen pe data de 13 ianuarie, dată la care se vor administra probele în cauză.
 
Citeşte şi:
 
Destituită de Miu, se întoarce în mandatul lui Mihai Inspectoarea Gabriela Micu revine pe post. Decizia poate fi atacată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii