Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)

ro

28 Oct, 2016 00:00 5304 Marime text
După ce fosta fabrică de la ICIL, deţinută de societatea Dobrogea Grup SRL, iată că un alt magazin renumit din municipiul Constanţa, Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Shell - Dorally Mall, va fi demolat. Pe data de 10 octombrie, societatea Maundier Fides SRL a obţinut Autorizaţia de desfiinţare nr. 99 pentru „Desfiinţare imobil existent corp C1 S = 4.152 mp“, situat pe şoseaua Mangaliei nr. 165. Autorizaţia de desfiinţare este valabilă 12 luni. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp.
 
Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii societăţii Maundier Fides SRL, însă la singurul număr de telefon disponibil pe fişa Registrului Comerţului nu a răspuns nimeni.
 
În ediţia din 27 iunie 2016, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „ Apare un nou centru comercial în Constanţa. Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului“, în care am anunţat că societatea Maundier Fides SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Desfiinţare imobil existent corp C1, conform extras de carte funciară nr. 203714/24.03.2016, Constanţa“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Este vorba despre magazinul Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Shell - Dorally Mall. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp.
 
Prin respectivul proiect este propusă demolarea imobilului C1, cu o suprafaţă de 4.152 mp, şi a platformei betonate aferente aflate pe terenul de 13.001 mp, proprietate a SC Maundier Fides. Construcţia propusă spre demolare are un regim de înălţime parter cu structură de rezistenţă tip cadre din beton armat prefabricat, cu fundaţii izolate sub fiecare stâlp al structurii de rezistenţă şi grinzi de fundaţie pentru închiderile perimetrale. În justificarea necesităţii proiectului, beneficiarul a precizat următoarele: „Imobilul, nefuncţional în prezent, a avut destinaţia de spaţiu comercial şi se va desfiinţa prin demolare, deoarece clădirea nu mai corespunde din punct de vedere arhitectural şi urbanistic noilor necesităţi de retail şi dorinţei beneficiarului de a realiza alte investiţii în concordanţă cu reglementările tehnice şi urbanistice actuale“.
 
În prezent, se autorizează un nou acces în incinta complexului comercial propus spre desfiinţare, prin realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei. De asemenea, în memoriul depus la APM Constanţa se mai menţionează că, după desfiinţarea construcţiei existente, terenul va fi folosit pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, sistematizare verticală a terenului, amplasare de copertine - parasolar, branşamente utilităţi, împrejmuire teren.
 
Mai mult, în luna mai 2016, Maundier Fides SRL a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa certificat de urbanism pentru „construire imobil cu regim de înălţime P+1E cu funcţiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spaţii plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine şi parasolar amplasare post trafo, branşamente utilităţi, împrejmuire, organizare de şantier“. Deşi nu este dată o adresă exactă, este menţionată şoseaua Mangaliei, zona Shell - Dorally Mall.
 
În aceeaşi lună, Maundier Fides SRL a intrat în posesia unui alt certificat de urbanism, pentru desfiinţarea unui imobil existent Corp C1.
 
Anul trecut, pe 20 octombrie, Primăria municipiului Constanţa a emis, la solicitarea Confort Urban, Certificatul de urbanism numărul 3.662, pentru realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Pod Dorally Mall.

Despre Maundier Fides SRL

Cu sediul social în Bucureşti, strada Oslo, Maundier Fides SRL a fost înmatriculată în anul 2005. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din zece părţi sociale. Asociat unic este Electricom Solar SRL. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare şi promovare imobiliară, este Sorin Bonciu, născut pe 14.09.1968, în Hunedoara.
 
La rândul său, Electricom Solar SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social în satul Fundeni, comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în Electricom Solar SRL sunt Bomax Trading SRL, cu 5% din capitalul social, reprezentată de Sorin Bonciu, şi Sorin Bonciu, cu 95% din capitalul social. Sorin Bonciu este şi administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică.
 
Bomax Trading SRL are sediul în Bucureşti, Calea Floreasca. Firma, înfiinţată în anul 1993, are un capital social subscris de 925.290 de lei, integral vărsat, compus din 92.529 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, este Sorin Bonciu.
 
Sorin Bonciu este asociat în: Altius International SA, Altius Solar Energy SRL, Bomax Invest SRL, Bomax Trading SRL, Comat SA, Electricom Fotovoltaic SRL, Electricom Renewable SRL, Electricom Solar SRL, Electricom Wind Com SRL, Electricom Wind Power Energy SRL, Sigma Medical Class SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate: Acvila International SA, Bomax Prodimpex SRL, Expert Consproiect SA, Fortus Construct SA, Prut Exim SRL, Top Management SRL, Transilvania Cargo SRL, Venetian Invest SRL.
 
Citeşte şi
 
Apare un nou centru comercial în Constanţa Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului
 

Dispare definitiv Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii