Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispare definitiv Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului

ro

05 May, 2016 00:00 13546 Marime text
 

Un supermarket din Constanţa se desfiinţează definitiv. La finalul săptămânii trecute, Maundier Fides SRL a obţinut certificat de urbanism pentru „construire imobil cu regim de înălțime P+1E cu funcțiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spații plantate, alei carosabile și pietonale, realizare accese, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine și parasolar amplasare post trafo, branșamente utilități, împrejmuire, organizare de șantier“. Deşi nu este dată o adresă exactă, este menţionată şoseaua Mangaliei, zona Shell - Dorally Mall.
 
Acest act a venit la doar câteva zile după ce firma a intrat în posesia unui alt certificat de urbanism, pentru desfiinţarea unui imobil existent Corp C1. Anul trecut, pe 20 octombrie, Primăria municipiului Constanţa a emis, la solicitarea Confort Urban, Certificatul de Urbanism numărul 3.662, pentru realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Pod Dorally Mall.
 
Investiţia pentru care s-a solicitat documentul, care are valabilitate până la anul, pe 20 octombrie, urmează a fi realizată tot de SC Maundier Fides SRL, „pentru amenajare incintă complex comercial”. Potrivit unor surse, aici ar trebui să se deschidă un supermaerket Supeco, aşa cum a fost reţeta aplicată pentru celelalte magazine preluate de Bonciu în restul ţării. Magazinele Supeco vând în sistem cash & carry (produse angro), însă nu pentru persoane juridice, ci fizice, conceptul fiind axat pe preţuri mici.
 
În anul 2013, omul de afaceri Sorin Bonciu a cumpărat, prin două companii ale grupului Bomax, reţeaua de magazine rămasă în urma ieşirii francezilor de la Interex de pe piaţa românească. Bonciu are afaceri imobiliare, în energie şi comerţ cu utilaje şi echipamente de construcţii şi electrice, şi intenţionează, cel mai probabil, să revândă clădirile supermarketurilor Interex către alţi retaileri care îşi dezvoltă reţelele de unităţi comerciale.
 
Francezii au încercat să vândă operaţiunile din România, dar o tentativă de tranzacţie cu Mega Image a căzut, şi astfel businessul s-a închis. În urma sa au rămas zece magazine şi opt terenuri, două dintre magazine fiind amplasate pe terenuri închiriate.
De altfel, Bonciu a fost implicat în dezvoltarea unora dintre supermarketurile Interex, relaţia sa cu francezii permiţându-i să preia acum unităţile abandonate de aceştia.
 
Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, societatea Maundier Fides SRL are sediul în București, pe strada Oslo, și este deţinută de SC Electricom Solar SRL, din satul Fundeni. Administrator este Sorin Bonciu, născut în 1968, la Hunedoara. Firma înfiinţată în 2005 are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară“. Până în anul 2013, se numea European Retail Company Erc Ro SRL.
 
Cât despre asociatul unic, Electricom Solar, firma este deţinută la rândul ei de Bomax Trading SRL (5%) şi Sorin Bonciu (95%), el fiind administratorul acestei firme, care se ocupă de producţia energiei electrice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii