Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apare un nou centru comercial în Constanţa Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului

ro

27 Jun, 2016 00:00 7306 Marime text


La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, societatea Maundier Fides SRL a depus proiectul „Desfiinţare imobil existent corp C1, conform extras de carte funciară nr. 203714/24.03.2016, Constanţa“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Este vorba despre magazinul Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Shell - Dorally Mall. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietatea societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp. Prin respectivul proiect este propusă demolarea imobilului C1, cu o suprafaţă de 4.152 mp, şi a platformei betonate aferente aflate pe terenul de 13.001 mp, proprietate a SC Maundier Fides.
 
Construcţia propusă spre demolare are un  regim de înălţime parter cu structură de rezistenţă tip cadre din beton armat prefabricat, cu fundaţii izolate sub fiecare stâlp al structurii de rezistenţă şi grinzi de fundaţie pentru închiderile perimetrale. În justificarea necesităţii proiectului, beneficiarul a precizat  următoarele: „Imobilul, nefuncţional în prezent, a avut destinaţia de spaţiu comercial şi se va desfiinţa prin demolare, deoarece clădirea nu mai corespunde din punct de vedere arhitectural şi urbanistic noilor necesităţi de retail şi dorinţei beneficiarului de a realiza alte investiţii în concordanţă cu reglementările tehnice şi urbanistice actuale“. În prezent, se autorizează un nou acces în incinta complexului comercial propus spre desfiinţare, prin realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei.
 
De asemenea, în memoriul depus la APM Constanţa se mai menţionează că, după desfiinţarea construcţiei existente, terenul va fi folosit pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accese, sistematizare verticală a terenului, amplasare de copertine - parasolar, branşamente utilităţi, împrejmuire teren.
 
Reamintim că, în luna mai 2016, Maundier Fides SRL a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa certificat de urbanism pentru „construire imobil cu regim de înălțime P+1E cu funcțiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spații plantate, alei carosabile și pietonale, realizare accese, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine și parasolar amplasare post trafo, branșamente utilități, împrejmuire, organizare de șantier“. Deşi nu este dată o adresă exactă, este menţionată şoseaua Mangaliei, zona Shell - Dorally Mall.


 
În aceeaşi lună, Maundier Fides SRL a intrat în posesia unui alt certificat de urbanism, pentru desfiinţarea unui imobil existent Corp C1. Anul trecut, pe 20 octombrie, Primăria municipiului Constanţa a emis, la solicitarea Confort Urban, Certificatul de Urbanism numărul 3.662, pentru realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Pod Dorally Mall.
 

Potrivit unor surse, aici ar trebui să se deschidă un supermaerket Supeco, aşa cum a fost aplicată reţeta pentru celelalte magazine preluate de Bonciu în restul ţării. Magazinele Supeco vând în sistem cash & carry (produse angro), însă nu pentru persoane juridice, ci fizice, conceptul fiind axat pe preţuri mici.

Despre Maundier Fides SRL

Firma, cu sediul social în Bucureşti, strada Oslo, a fost înfiinţată în anul 2005. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din zece părţi sociale. Asociatul unic este Electricom Solar SRL, cu sediul în satul Fundeni, comuna Dobroeşti, judeţul  Ilfov. Administratorul firmei, care desfăşoară „activităţi de dezvoltare imobiliară“, este Sorin Bonciu, născut pe 14.09.1968, în municipiul Hunedoara.
 
La rândul său, SC Electricom Solar SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are acelaşi sediu social ca şi Maundier Fides SRL. Capitalul social subscris este de 200 de lei. Firma este controlată de Bomax Trading SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 5% din capitalul social, şi Sorin Bonciu, cu 95% din capitalul social. Cel care se ocupă de administrarea societăţii, care  desfăşoară „activităţi de producţie a energiei electrice“, este Sorin Bonciu. Potrivit Registrului Comerţului, acesta este asociat în Altius International SA, Altius Solar Energy SRL, Bomax Invest SRL, Bomax Trading SRL, Comat SA, Ventires Consulting SRL, Electricom Renewable SRL, Electricom Wind Com SRL, Electricom Wind Power Energy SRL şi Sigma Medical Class SRL.

Citeşte şi Dispare definitiv - Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului

Ti-a placut articolul?

Comentarii