Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin încearcă să rupă NATO, admite viitorul șef al Pentagonului, James Mattis

ro

12 Jan, 2017 22:31 2107 Marime text
Candidatul propus de președintele ales al SUA, Donald Trump, pentru șefia Pentagonului, generalul James Mattis, a estimat astăzi, în cadrul audierii la Comisia de Apărare din Senat, că președintele rus Vladimir Putin încearcă să rupă NATO, iar Rusia rămâne pentru SUA un competitor strategic, relatează agențiile DPA și EFE.

„Cel mai important lucru este să recunoaștem realitatea despre ceea ce avem de gestionat în relația cu președinte Putin și să recunoaștem că el încearcă să rupă Alianța Nord-Atlantică”, a indicat James Mattis.

El a caracterizat Rusia drept un „competitor strategic” al SUA și „un adversar în domeniile cheie”. Prin urmare, SUA trebuie să facă pașii necesari, atât privind descurajarea militară cât și în ceea ce privește diplomația și economia, a apreciat în continuare generalul Mattis, insistând că SUA trebuie să înfrunte Rusia în unele chestiuni pentru a-și apăra interesele.

Totuși, potrivit agenției EFE, el nu a exprimat deocamdată la această audiere o poziție cu privire la sancțiunile adoptate împotriva Rusiei.

Cât despre modul în care SUA se vor raporta la NATO în timpul Administrației președintelui Trump, viitorul șef al Pentagonului a spus că aceasta este probabil cea mai de succes alianță militară din istoria, iar SUA vor menține cu NATO 'cea mai puternică relație posibilă'.

La audierea premergătoare numirii sale, generalul Mattis a enunțat principalele provocări ale SUA pe plan militar, acestea fiind gruparea Statul Islamic, războiul din Afganistan, agresiunea Rusiei și acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud.


Sursa foto: youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii