Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase afacerişti Arestaţi la cererea procurorilor DIICOT, puşi în libertate de judecători

ro

22 Oct, 2013 00:00 1713 Marime text
Cercetaţi în stare de libertate! Vorbim despre cei şase afacerişti turci arestaţi, zilele trecute, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Buzău. Conform surselor noastre, mandatele de arestare au fost emise în dosarul celor peste 40 de percheziţii domiciliare efectuate în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Constanţa.

Potrivit DIICOT, în această cauză sunt cercetate câteva zeci de persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în evidenţele contabile. În urma investigaţiilor a reieşit că, potrivit DIICOT, în perioada 2009 - 2013, membrii presupusei grupări infracţionale ar fi efectuat operaţiuni de achiziţii, procesare şi comercializare ilegale de grâu, urmate de vânzarea produselor obţinute (făină, tărâţă şi produse de panificaţie), fără întocmirea de documente justificative ori prin întocmirea de acte inexacte, cu cantităţi mult diminuate faţă de cele reale vândute, în scopul eludării obligaţiilor de plată către bugetul statului.
Prejudiciul calculat se ridică la suma de aproximativ 18 milioane de euro. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Tribunalul Buzău, la cererea DIICOT, a decis arestarea preventivă a şase afacerişti. Ieri, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât ca cele şase persoane să fie puse în libertate, luând măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului sau a instanţei de judecată pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 octombrie şi până la data de 19 noiembrie 2013 inclusiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii