Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul împuşcat de Gorbunov, la judecată cu Poliţia Rutieră

ro

09 Nov, 2010 00:00 4046 Marime text
gorbunov_-_serghei_gorbunov.jpgCristian Stroe Putinică, patron al unui lanţ de case de amanet la momentul în care a fost împuşcat de Serghei Gorbunov, a chemat în instanţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere. Oamenii legii i-au reţinut afaceristului constănţean permisul de a conduce un automobil pe drumurile publice, după ce acesta ar fi efectuat o depăşire neregulamentară.

Conform unor surse din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Cristian Stroe Putinică a fost prins, pe data de 27 octombrie, în timp ce depăşea neregulamentar un alt participant la trafic, "turtind" marcajul continuu. Nemulţumit de acţiunea poliţiştilor de la Rutieră, Putinică a contestat în instanţă decizia oamenilor legii. În acest sens, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat zilele trecute dosarul cu numărul unic 41266/212/2010. Magistraţii au stabilit ca prima înfăţişare în acest caz să aibă loc pe data de 4 martie 2011. Până la finalizarea procesului, Cristian Stroe Putinică are permisul reţinut, însă îşi poate conduce maşina în baza unei dovezi înlocuitoare. "Circulam pe drumul ce leagă Năvodari de Constanţa. În dreptul complexului Regina Maria, poliţiştii spun că am trecut peste linia continuă, dar nu este aşa. Acolo, este linia întreruptă", ne-a mai declarat Cristian Stroe Putinică. Pe data de 12 septembrie 2003, la ora 22.00, Putinică a fost împuşcat de două ori, în piept, în scara unui bloc. Câteva luni mai târziu, pe 24 martie 2004, Fenis Agali, din Eforie Nord, patronul unei case de schimb valutar, a fost împuşcat în scara blocului în care locuia. Şase gloanţe de calibrul 5,2 i-au străpuns trupul lui Agali, însă în ciuda acestui fapt victima Fenis Agali s-a luptat cu atacatorul căruia a apucat să-i ia haina. Într-unul dintre buzunarele sacoului oamenii legii au descoperit actele de identitate ale lui Serghei Gorbunov şi un bilet de tren pe ruta Braşov - Constanţa.

Gorbunov condamnat de Judecătoria Deva

Câteva zile mai târziu, un alt afacerist, de această dată din Braşov, a fost împuşcat cu un pistol Makarov, scăpat de agresor. Ulterior analizelor criminalistice s-a stabilit că glonţul extras din corpul lui Cristian Stroe Putinică a fost tras cu Makarovul pierdut la Braşov. La scurt timp după acest ultim atac, lucrătorii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră au descoperit într-un autocar care efectua transport regulat Braşov - Chişinău un bărbat ce nu avea niciun document de identitate. Totuşi, individul avea asupra sa euro şi lei. Pe data de 4 octombrie, magistraţii Judecătoriei Deva l-au condamnat pe Gorbunov la 13 ani de închisoare. Din cauza faptului că pedeapsa i-a fost contopită cu alte sentinţe, date de instanţele de la Constanţa şi Braşov, care l-au condamnat pentru două tentative de omor, Serghei Gorbunov va sta în spatele gratiilor 16 ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un colonel ( R )... 09 Nov, 2010 00:29 Cristi a fost cadru militar al jandarmeriei Constanta, este un tip dotat intelectual si bine pregatit pentru viata, deci face fata " marcajelor " rutiere. Se mai intampla ca politistii rutieristi sa dea de fosti colegi care mai cunosc si ei legile, deci...atentie la neatentie d-lor politisti rutieristi...S-ai traiasca baiatul si frumoasa lui sotie de care a divortat...pacat...era o familie reusita. Te salut Cristi...bafta la procese !!!