Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme, domnule senator Banias?

ro

15 Dec, 2010 01:10 2750 Marime text
anamaria-funda.jpgAm intuit că sărbătorile dragilor noştri pedelişti constănţeni vor mirosi mai degrabă a conflict decât a cetină de brad. Ceea ce nu am prevăzut însă este că pentru un senator constănţean, comandantul suprem al navei pedeliste de la malul mării, sărbătorile vor avea o mireasmă aparte - cea a cercetării penale.

Scriam, într-unul dintre editorialele mele, că democrat-liberalii de la malul mării îşi vor petrece Crăciunul între calcule pe delegaţi, înţelegeri pe voturi şi scenarii despre victorie. Iată că istoria mi-a dat dreptate! Războiul rece pentru atotputernicia într-un partid ce a scăzut drastic în sondaje ne determină pe toţi să ne întrebăm: „Care e miza?". De ce atâta scandal pe o formaţiune politică ce merge la vale de o bună perioadă de timp, împinsă, e drept, de lovituri puternice din partea presei? Răspunsul e simplu: un partid la guvernare, fie şi în timp de criză, e sursa (cinstită?) de unde un politician îşi câştigă pâinea. Cum? Să nu vă închipuiţi că din diurnă şi din „cazările" luxoase măsluite de la Bucureşti. Şi eu, şi dumneavoastră, cu toţii l-am auzit, măcar o dată, pe senatorul Mircea Banias, la televizor, vorbind despre colapsul statului român. Despre austeritate. Despre huzurul liberal şi despre cum am ajuns la fundul sacului. „Bugetul statului nu mai suportă cheltuieli precum..." sau „Noi facem reformă cu costuri. Sacrificăm imaginea partidului pentru ţară..." Cuvinte pe care le-am auzit, le-am calificat drept sfidătoare şi am trecut mai departe. Însă, acum, au cu totul şi cu totul altă conotaţie. Informaţiile cum că senatorul cu pricina ar avea calitatea de făptuitor într-un dosar privind rambursări ilegale de TVA nu mă mai lasă să diger discursul demagogic al politicianului Banias - parlamentar PD-L, susţinător al tuturor măsurilor de austeritate luate de Executiv pentru a scoate bugetul statului din gaura neagră în care l-au adus predecesorii dumnealor. Dacă informaţiile din acest dosar se dovedesc adevărate, preşedintele PD-L Constanţa ar fi pus un umăr consistent la încercarea de a prejudicia ţara cu 60 de milioane de euro. Aceeaşi ţară pe care o slujeşte din pasiune şi pentru care îşi sacrifică partidul. Câte proiecte europene ar fi putut fi cofinanţate din această sumă? Câţi kilometri de autostradă ar fi fost construiţi? Lansez o ipoteză pentru maeştrii cifrelor. Cu cât poate fi prejudiciat statul român în continuare, dacă asupra tuturor parlamentarilor puterii ar plana suspiciuni de implicare în „ afaceri" de zeci de milioane de euro?

Revenind la senatorul Mircea Banias, înscăunat de majoritatea colegilor de partid care acum îi cer demisia, nu exclud o legătură puternică între informaţiile privind implicarea în dosarul prin care se dorea „şutirea" celor 60 de milioane şi lupta internă din organizaţie. Să fie o metodă prin care preşedintelui interimar i se sugerează, mai puţin subtil, să renunţe la şefia navei pedeliste constănţene, cândva denumită Speranţa?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrada 19 Dec, 2010 20:58 Banias cedeaza un post de director in favoarea PNL , desi candidatul PNL-ist a obtinut la examen sub nota 2 !!!! si cel din PDL , 9.60 !!! Unde e valoarea domnilor ??????????? Cum adica explicati ca cel mai bun de departe trebuie sa iasa " invins" din invingator ? ce mizerie , Banias frate !!!!
  • anghelescu 19 Dec, 2010 20:53 De ce nu spune Banias ca PDL a pierdut un post la fostul SAPARD in favoarea unui PNL-ist care nici macar nu a intrat la interviu , luand la examen sub nota 2 , in timp ce Adrian Sponte a luat la acelasi examen 9,60 ??????????? Unde este competenta si valoarea cu care se lauda PDL si Banias ??? sau are nevoie de PNL si PSD sa-si rezolve dosarele penale ?????
  • alin 15 Dec, 2010 10:12 Nu este nici o lupta interna ,a bus si el botul la cascavalul pe care il primeste de ceva timp de la Bogatu Eugen cel ce dirijeaza vama