Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial PSD şi ALDE ne propun să ne solidarizăm cu electoratul lor şi să le plătim „taxa de prost“!

ro

03 Jul, 2017 00:00 5399 Marime text
Noul program de guvernare votat în Parlament odată cu votul de învestitură al cabinetului condus de Mihai Tudose, în realitate, „guvernul Dragnea 2“, le face „cadou“ românilor care muncesc noi taxe şi impozite. Potrivit draftului programului de guvernare, prima zi a anului 2018 vine cu o „contribuţie de solidaritate“ despre care, la acest moment, nu se cunosc informaţii suplimentare, nici în legătură cu cuantumul taxei, nici despre categoriile de angajaţi care vor fi obligaţi să se pună în slujba „solidarităţii sociale“! Cel mai probabil, cei încercaţi vor fi din nou angajaţii din clasa de mijloc, că doar nu vor băga mâna în buzunarul „săracului“ bugetar!
 
Mi-amintesc că ideea unei taxe de solidaritate a fost vehiculată şi în timpul guvernării Ponta. Se spunea, atunci, că ea va fi plătită de cei care au venituri care depăşesc echivalentul a 1.000 de euro pe lună. În prima fază, Ponta spunea că taxa va fi aplicată doar angajaţilor din sectorul bugetar şi că va fi de 16%. Planul era ca taxa să fie aplicată de la 1 ianuarie 2013. Ulterior, Ponta a vorbit de o taxă de 10% din salariu şi a spus că banii puteau fi folosiţi pentru tariful social la energie sau pentru pensiile recalculate ale militarilor. În cele din urmă, taxa nu a fost introdusă.

Indiferent de soarta acestui nou bir, cert este că lor le e simplu să vorbească despre solidaritate din bolidul de lux pe care-l conduc, eventual de pe plaja lor privată sau din vila cu jdemii de dormitoare pentru oaspeţi, pe care le-au dobândit tot pe spatele atâtor generaţii de români solidari de vreo 26 de ani încoace.
Această „solidaritate“ „pesedisto-aldistă-udemeristă“, vorba preşedintelui, mie îmi sună a luat cu de-a sila din buzunarul celui care munceşte pentru a susţine în continuare electoratul lor îndobitocit şi perpetuarea manipulării la vot sau poate va fi chiar acea impozitare progresivă de care se tot vorbea „pe surse“.
 
În schimb, programul de guvernare nu conţine nicio referire la recuperarea prejudiciilor dictate de instanţe tot de la „condamnaţii“ lor, despre diminuarea veniturilor parlamentare, proaspăt umflate. Nimic despre politici economice şi o strategie de dezvoltare naţională pe termen lung, care sa aducă prosperitate sustenabila. Numai pompierisme de-astea falimentare!
 
O altă necunoscută din acest program este taxarea suplimentară a produselor cu impact negativ „major“ asupra sănătăţii. Nici aici nu avem detalii despre categoriile de produse, dar, teoretic, în acest coş putem regăsi orice: de la gumă de mestecat, la pantofii cu toc cui. Nu mai vorbim despre celelalte prevederi prin care coaliţia de la guvernare are toate şansele să distrugă mediul de afaceri.
 
Avea dreptate bietul Ţuţea când spunea: „Cu stânga nici cruce nu-ţi poţi face, darămite să conduci o ţară!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii