Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dulcea povară a PNL Constanţa

ro

04 Jun, 2013 00:00 1859 Marime text
Oricât de mult s-ar flexibiliza paradigmele politicilor contemporane, oricât de dulce ar fi prostituarea dintr-o coabitare cu premii şi cu bonusuri, n-am să înţeleg niciodată de ce liberalii constănţeni rămân întotdeauna servili în faţa social democraţilor. De parcă n-ar fi, şi unii, şi ceilalţi parteneri în aceeaşi uniune ale cărei deficienţe de perspectivă îşi spun în fiecare zi cuvântul. De parcă n-ar avea şi unii, şi ceilalţi aceleaşi drepturi într-un parteneriat forţat şi oportunist.

Încă de la preluarea guvernării, în primăvara anului trecut, PNL Constanţa se află cu mulţi paşi în urma PSD-ului. Liberalii n-au niciun viceprimar în Primăria Constanţa, niciun vicepreşedinte în Consiliul Judeţean. Aşa numitele avertizări venite din partea PNL cum că acordul dintre cele două partide se va destrăma dacă Marian Cruşoveanu nu va fi ales vicepreşedinte al CJC au rămas, desigur, fără niciun rezultat. De altfel, e ca şi cum nici n-ar fi fost. Nu m-ar fi mirat ca liberalii să-şi ceară scuze social democraţilor pentru această pretenţie, de altfel justificată. Dar, deh, PNL nu prea iese la înaintare cu critici. Se complace, mai degrabă, în a declara off the record cât de nemulţumit este de această pseudo-uniune.

După ce şi-au pierdut - în urma căror negocieri subterane? - dreptul de a susţine pe cineva pentru conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, liberalii n-au reuşit să obţină nici fotoliul de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. S-au mulţumit, însă, cu un mandat de subsecretar în ministerul condus de Relu Fenechiu, mandat ocupat în prezent de Constantin Matei. În aceeaşi ordine de idei, rămâne de văzut dacă PNL-ul va mai face vreo numire la ANR, după ce liberalul Andrian Mihei a fost revocat din această funcţie. Să nu uităm că, în nici măcar un an, pe la conducerea acestei instituţii s-au perindat vreo trei directori liberali. Cu excepţia lui Matei, care a demisionat, plecările celorlalţi doi directori au născut o serie de comentarii.

Cireaşa de pe tort a constat în „cadorisirea” recentă a PSD Constanţa cu încă o funcţie deosebit de importantă: conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Cristian Moldovanu, fostul purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean, este noul director general al aeroportului. Personaj apropiat PSD Constanţa şi lui Nicuşor Constantinescu, Moldovanu a absolvit Dreptul. Bănuiesc că liberalii n-au găsit niciun inginer, niciun fost pilot, nici măcar un economist pentru o instituţie din ograda lor, „păstorită” de acelaşi Relu Fenechiu. Cât de frustrant o fi să nu poţi (sau să nu vrei?) să-ţi susţii oamenii pentru şefia instituţiilor pe care le coordonezi? Cât de jenantă o fi postura asta pentru un partid istoric, altădată al elitelor, astăzi al maselor?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii