Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hidecguti, de la minister, implicat in accidentul cu cisterna

ro

22 Dec, 2009 01:52 5750 Marime text
deschidere.jpgSecretarul general din Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a fost director executiv al societăţii până în aprilie 2009

SC Nextrom International Co Impex SRL Bucureşti, firma a căreia cisternă a provocat accidentul din apropiere de Medgidia, în urma căruia circulaţia a fost întreruptă timp de aproape şapte ore sâmbătă seara, aparţine familiei secretarului general din Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ioan Hidecguti. În aceeaşi ordine de idei, Ioan Hidecguti a fost el însuşi directorul executiv al societăţii, până în aprilie 2009, când a devenit secretar general al MIMM.

După cum arătam în ediţia anterioară, cisterna încărcată cu kerosen care a provocat accidentul de pe DN 22C, în apropiere de Castelu, aparţine SC Nextrom International Co Impex SRL, din Bucureşti. Societatea a fost înfiinţată în 1994, iar obiectul de activitate este reprezentat de „transporturi rutiere de mărfuri". Cei doi asociaţi ai firmei sunt Daniela Camelia Lăscuţ, din Baia Mare, cu 0,608%, fiica lui Ioan Hidecguti, şi Maria Hidecguti, din Braşov, cu 99,392%, soţia secretarului din minister. Daniela Camelia Lăscuţ îndeplineşte, totodată, şi funcţia de administrator şi, în afară de Nextrom, aceasta apare şi în firma Ident Net SRL, înfiinţată în 2004, dar şi în Alliance Networks Grup SRL, înfiinţată în 2000. Potrivit propriilor declaraţii, Ioan Hidecguti a fost directorul executiv al firmei până în luna aprilie 2009, când a fost delegat în funcţia de la MIMM şi a plecat din societate, soţia şi fiica lui rămânând să se ocupe de aceasta.

cisterna.jpgOpt terenuri

Conform declaraţiei de avere completate în ianuarie 2009 şi afişate pe site-ul ministerului, Ioan Hidecguti deţine opt terenuri agricole, forestiere şi intravilane, cu suprafeţe cuprinse între 82 mp şi 1.600 mp. Şapte dintre cele opt terenuri sunt deţinute de secretarul general împreună cu soţia sa, fiind achiziţionate de-a lungul timpului, iar unul provine dintr-o moştenire. De asemenea, Ioan Hidecguti are un apartament şi o casă de locuit în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Predeal. În plus, acesta deţine, potrivit declaraţiei de avere, mai multe picturi, dar şi alte obiecte de artă, achiziţionate în intervalul 1979 - 2005, a căror valoare se ridică la 400.000 de lei. Secretarul general al ministerului are conturi în lei în valoare totală de 1.095.800 de lei, dar şi în valută, în valoare de 41.100 de euro. Printre plasamentele şi împrumuturile acordate de Hidecguti apare, în declaraţia sa de avere, şi firma SC Nextrom International Co Impex SRL Bucureşti, secretarul menţionând, pe de altă parte, faptul că avea un venit de 24.000 de lei anual de la această firmă, în calitate de director al acesteia. Alţi 85.800 de lei îi reveneau acestuia de la ROM CBN Company, unde îndeplinea funcţia de director general.

„Mulţumim prefectului"

Revenind la accidentul de la Medgidia, Ioan Hidecguti a vorbit despre faptul că, la momentul respectiv, exista „o teamă, justificată de altfel, ca, în momentul în care ar fi fost repusă pe drum, cisterna să nu facă scânteie şi să nu explodeze". În plus, acesta a precizat că încărcătura de kerosen care se afla în cisternă era destinată depozitelor SC Air BP Sales România SRL, din incinta Aeroportului Mihail Kogălniceanu. De asemenea, Cristian Chiriţă, directorul comercial al firmei SC Nextrom International Co Impex SRL Bucureşti, a precizat că, din cele aproximativ 19 tone de kerosen care se aflau în cisternă, s-au pierdut maxim 30 de litri în urma accidentului, restul încărcăturii fiind transportată la destinaţie. Totodată, Cristian Chiriţă i-a mulţumit prefectului Claudiu Palaz, dar şi primarului Vasile Delicoti, de la Poarta Albă, pentru implicarea de care au dat dovadă. De asemenea, meritul rezolvării cu bine a situaţiei aparţine şi primarului din Murfatlar, George Cojocaru, şi celui din Medgidia, Marian Iordache, care au trimis mai multe utilaje la faţa locului. În acest context, este de menţionat că prefectul a rămas la intervenţie timp de aproape şapte ore, ajungând la locul accidentului în jurul orei 18.00 şi plecând abia după ora 1.00. Reprezentanţii SC Air BP Sales Romania SRL nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

{mos_ri:accident,cisterna}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cineva...de acolo.. 23 Dec, 2009 18:59 Discutie purtata intre doi Sofer subaltern si SEF" surprinsa de catre un ..."om" si -"Sefu asta este baut"(de soferul cisternei este vorba) - ...stiu ca macheste il cunosc..." -Soferul autocisternei:...băă daca ma trageti putin de aici eu plec in treaba mea.. ...si toata treaba a ramas... "ca in tren" Desfasurare de forte colosala pericol deosebit pentru participanti la trafic si pentru fortele sosite la interventie din cauza unui sofer baut care forteaza mana destinului manjind cu noroi anumita institutie si persoane legate de ia! Soferul trebuia aspru sanctionat ,chiar cu puscarie pentru ca a pus in pericol o gramada de vieti din inconstienta lui de boschetar, ce nu se poate abtine de la bautura nici macar la volan! ...iar ce priveste implicarea primarului Medgidian este vrajeala .El nu se implica in problemele orasului si ale votantilor ce i-au asigurat confortul mandatului!Sosele gaurite si vai de ele si acum cu zapada nenorocire si haos total inzapezit tot orasul doar artere principale un singur fir cat a fost latimea utilajului.DECI este vrajeala cu implicarea lui!