Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră „Scufița Roșie“ se joacă, azi, cu casa de bilete închisă

ro

26 Nov, 2017 06:00 3054 Marime text


Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“ și-a îmbogățit repertoriul cu o nouă premieră, o „Poveste cu... Scufița Roșie“, a doua din această stagiune după „Carmen, o dragoste mistuitoare“.

Anunțul premierei a fost întâmpinat cu o mare bucurie de micii spectatori, motiv pentru care cele două reprezentații programate în această duminică, de la orele 10.00 și 11.30, au fost deja sold out cu mai bine de o săptămână înainte de data fixată. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea micilor spectatori, o altă reprezentație a fost programată sâmbătă, 25 noiembrie.

„Poveste cu... Scufița Roșie“ are regia, scenariul și scenografia realizate de Valentin Dobrescu, care „cu multă delicatețe și dragoste pentru universul micuților, creionează, într-o variantă extrem de haioasă și modernă în același timp, povestea clasică a faimoasei fetițe, zglobie și cu scufiță roșie pe cap, puțin cam neascultătoare, pe care mama o trimite «să îi ducă bunicuței care locuia într-o poiană din mijlocul pădurii, un coșuleț în care pusese niște plăcinte, o ulcică de unt....»“, după cum menționează gazdele. Muzica este realizată de compozitorului Macovei Moraru Radu Alin.

Acțiunea poveștii se desfășoară, conform gazdelor, „într-un decor minimalist, în care personajele principale sunt păpușile, alături de ciupercuțe care cântă, iepurași vorbitori, copaci care se clatină și vorbesc pe o muzică extrem de antrenantă“.

Din distribuția spectacolului, adaptat etapei de vârstă 3+, fac parte actorii Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan.

Sursă foto: Facebook - Teatrul „Căluțul de mare“

Citeşte şi:
 
Premieră. „Carmen, o dragoste mistuitoare“, un spectacol pentru tinerii de peste 14 ani (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii