Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordine de încetarea calităţii unor consilieri locali şi a unui primar. Cine este pe listă şi cine a sesizat

ro

26 May, 2017 09:53 3368 Marime text
Ca urmare a sesizării Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa prin care a fost comunicată pierderea calităţii de membru al partidului pentru Dan Mircea Tiberiu, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 187/2017 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local din cadrul Consililui Local a localităţii Lipnița.

Totodată, în baza deciziei Partidului Național Liberal, Filiala Teritorială Constanța privind excluderea lui Nicolae Ciocănete, prefectul judeţului Constanţa, a emis Ordinul nr. 190/2017 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local din cadrul Consililui Local al localităţii Nicolae Bălcescu.

Ordinele au fost emise în temeiul prevederilor Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Ca urmare a pierderii calităţii de membrii ai partidelor politice pe ale căror liste au fost aleşi, locurile de consilieri locali se declară vacante.


Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a mai emis Ordinul nr. 186/2017 prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Pantelimon al lui Neicu Vasile, ca urmare a decesului acestuia.

În consecință, Instituția Prefectului – Județul Constanța a comunicat Ministerului Afacerilor Interne vacantarea postului și necesitatea organizării de alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în localitatea Pantelimon.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii