Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă procesul la Curtea de Apel Ilie Nelu Drugă, consilier local în Consiliu Local al comunei Castelu și-a recăpătat mandatul prin instanță

ro

20 Jan, 2024 16:37 1136 Marime text
  • Consiliul Local Castelu a declarat recurs în dosarul nr.241/118/2023 care are ca obiect acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act administrativ - HCL nr. 133/21.12.2022 care prevedea constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Ilie Nelu Drugă, înainte de expirare a duratei mandatului, ca urmare a lipsei nemotivate de la mai mult de trei ședințe ordinare/extraordinare ale Consiliului pe durata a trei luni calendaristice consecutiv și vacantarea mandatului, vezi secțiunea „documente”
  • Dosarul a ajuns acum pe rolul secției contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Constanța
  • Intimat reclamant este prefectul județului Constanța, intimat intervenient Ilie Nelu Drugă, consilier local PNL în CL Castelu iar Consiliul Local al comunei Castelu are calitatea de recurent pârât
  • Consilierul PNL,Ilie Nelu Drugă a declarat că situația din Consiliul Local Castelu este una absurdă
  • Vă reamintim, pe 21 martie 2023, PMP Constanța anunța printr-un comunicat de presă că primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel a fost exclus din parti

Consiliul Local Castelu a declarat recurs în dosarul nr.241/118/2023 care are ca obiect acţiune prefect – tutelă administrativă Anulare act administrativ - HCL nr. 133/21.12.2022 care prevedea constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Ilie Nelu Drugă, înainte de expirare a duratei mandatului, ca urmare a lipsei nemotivate de la mai mult de trei ședințe ordinare/extraordinare ale Consiliului pe durata a trei luni calendaristice consecutiv și vacantarea mandatului, vezi secțiunea „documente”.
Dosarul a ajuns acum pe rolul secției contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Constanța.

Intimat reclamant este prefectul județului Constanța, intimat intervenient Ilie Nelu Drugă, consilier local PNL în CL Castelu iar Consiliul Local al comunei Castelu are calitatea de recurent pârât.
Menționăm că la fond, magistrații de la Tribunalul Constanța au hotărât la termenul din 07.11.2023 să admită cererea prefectului județului Constanța.

Iată soluția pe scurt: „Admite cererea. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei interesului. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de intervenţie. Respinge, ca neîntemeiată excepţia autorităţii de lucru judecat. Admite cererea. Dispune anularea DHCL Castelu nr. 133/21.12.2022 Obligă pârâtul Consiliul Local Castelu la plata către Drugă Ilie a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3500 lei reprezentând onorariul avocatului. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 07.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.
Consiliul Local al comunei Castelu a formulat recurs pe 10.01.2024. Deocamdată nu a fost fixat termenul pentru judecarea recursului.
Contactat telefonic, consilierul PNL,Ilie Nelu Drugă ne-a declarat că situația din Consiliul Local Castelu este una absurdă.

„Suntem doi consilieri PNL în această situație. Eu și colegul Ion Cosma. După acțiunea prefectului, am fost pentru o scurtă perioadă convocat la ședințe, însă din iunie 2023, primar Anghel Nicolae nu mă mai cheamă. Eu particip la ședințele de Consiliu, însă votul meu nu este contabilizat. Eu i-am făcut și plângere penală primarului. Din 15 consilieri au rămas 13 aleși locali în acest moment”, a spus Drugă care acuză că edilul Nicolae Anghel a vrut să scape de ei.

Totodată, Drugă a menţionat că a înștiințat Consiliul Local că va lipsi motivat, fiind plecat din țară, de la una dintre ședințe și a solicitat să voteze electronic, însă CL Castelu a adoptat o hotărâre, prin care a modificat hotărârea 33/14.04.2021 care permitea votul electronic. Ulterior într-un interval de 8 zile au fost organizate alte 4 şedinţe extraordinare.
Vă reamintim, pe 21 martie 2023, PMP Constanța anunța printr-un comunicat de presă că primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel a fost exclus din partid. 
Conform sursei citate, Nicolae Anghel a fost exclus din PMP, prin votul membrilor CEJ, principalul motiv fiind exprimarea dorinței edilului de a se înscrie în altă formațiune politică (n.r. PSD).
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, exclus din PMP Constanța. De ce a fost luată această decizie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii