Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:39 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Poziția oficială a lui Viorel Bălan A încetat mandatul primarului din Nicolae Bălcescu

ro

04 Aug, 2016 14:34 928 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 362 din 03.08.2016 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu, secretarului UAT Nicolae Bălcescu și Agenției Naționale de Integritate.

UPDATE 1, ora 16.33

”Ca urmare a ordinului nr.362 /03.08.2016 emis de Instituția Prefectului Constanța prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal își exprimă surprinderea față de poziția prefectului Adrian Viorel Nicolaescu și face următoarele precizări:La această dată nu au fost finalizate litigiile dintre Agenția Națională de Integritate și primarul Viorel Bălan vizând legalitatea Raportului prin care s-a constatat existența unui caz de incompatibilitate, astfel încât un astfel de demers ar putea fi considerat prematur.

Totodată, emiterea acestui Ordin este cu atât mai surprinzătoare cu cât se are în vedere o situație de incompatibilitate ce a încetat, potrivit chiar precizărilor ANI, încă din anul 2010, mult anterior sesizării acestei instituții, în anul 2013. Ori, în aceste cazuri, în situații similare sau chiar identice, Instituția Prefectului Constanța a reținut incidența dispozițiilor speciale ale art. 26 alin. 3 din Legea 176/2010, potrivit cărora în cazul în care cauza de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea ANI, sancțiunea nu poate fi aplicată decât în termen de trei ani de la data încetării acesteia, termen ce a fost cu mult depășit.

În perioada următoare, reprezentanții PNL din cadrul administrației publice locale din comuna Nicolae Bălcescu vor face toate demersurile posibile pentru a evita existența unor blocaje sau sincope în derularea proiectelor asumate la nivelul acestei comunități care, la alegerile locale din 5 iunie a.c., a înțeles să acorde un vot covârșitor candidaților liberali pentru Primăria și Consiliul Local Nicolae Bălcescu.” 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii