Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

ro

07 Dec, 2018 00:00 2295 Marime text
Preşedintele Claudiu-Iorga Palaz a depus o solicitare către Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa pentru a iniţia un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Sorin Mocianu, având în vedere absenţa nemotivată la ultimele 5(cinci) şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.
Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situaţia în care consilierul judeţean absentează nemotivat de la mai mult de 3 (trei) şedinţe ordinare consecutive ale Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz a adăugat că dacă preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, nu va introduce proiectul privind încetarea mandatului pentru alesul judeţean liberal în termenul legal, în semn de protest, Palaz nu va mai participa la şedinţele Consiliului Judeţean. „Nu putem tolera acest comportament” , a comentat vicepreşedintele CJ.
Facem menţiunea că, în vara acestui an, Sorin Mocianu îşi scosese la vânzare o proprietate din municipiu, pentru care voia să încaseze nici mai mult nici mai puţin de 2,5 milioane de euro. Alesul judeţean spunea atunci că suma cerută coincide cu preţul final al construcţiei.
Acesta ne-a declarat că nu mai vrea să aibă nicio investiţie în Constanţa, pentru că în oraş nu se întâmplă nimic. „Nu îmi mai doresc să ţin bani blocaţi dacă în oraş nu se întâmplă nimic. Prefer să investesc în altă parte, unde există sezon full, cel puţin 8 luni pe an, şi unde ajung milioane de turişti”, a precizat la acel moment Mocianu pentru cotidianul nostru. Mai mult, liberalul spunea că ar vrea să construiască un resort tocmai în Bali sau în insulele Selayar din Indonezia.
Precizăm că alesul judeţean PNL nu a putut fi contactat, acesta neaflându-se pe teritoriul ţării.
Din informaţiile obţinute de la Consiliul Judeţean, Mocianu nu a mai încasat din luna iunie indemnizaţia de ales judeţean, ceea ce demonstrează absenţa sa de la şedinţele de comisii şi de plen ale Consiliului Judeţean.
Citeşte şi:

Un consilier judeţean îşi vinde hotelul din peninsulă. Nu mai investeşte în Constanţa, dar vrea să construiască un resort în Bali


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii