Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vă panicați! Continuă acțiunile de mentenanță și verificare a sirenelor din municipiul Constanța

ro

20 May, 2024 15:02 524 Marime text
foto: Primăria Constanța
Continuă acțiunile de mentenanță și verificare a sirenelor din municipiul Constanța

Toate cele 63 de sirene din municipiul Constanța sunt verificate în următoarele zile de inspectorii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare. Aceștia se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.

Pentru verificarea dispozitivelor se vor emite semnale acustice scurte. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 


SEMNALELE DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI, INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI OPERATORILOR ECONOMICI

PREALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian

ALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui atac aerian

ALARMĂ LA DEZASTRE - Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre

ÎNCETAREA ALARMEI - Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 2 minute. Semnificație: pericolul a încetat, se pot relua activitățile.
 

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Populația din Constanța, avertizatăContinuă verificarea sistematică a sirenelor de alarmare publică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii