Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste cumplită pentru Dan Diaconescu, la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

ro

20 May, 2024 14:13 2063 Marime text


Începe judecata în dosarul în care Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a fost trimis în judecată, la Constanța, pentru act sexual cu un minor! 

Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a respins luni, 20 mai 2024, contestația formulată de Dan Diaconescu, fostul patron OTV, împotriva deciziei Judecătoriei Constanța, din luna noiembrie 2023, prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. 

Tot atunci, judecătoria a dispus începerea judecăţii cauzei. 

Decizia Judecătoriei Constanța a fost menținută luni, 20 mai 2024, de Tribunalul Constanța. 

Hotărârea tribunalului este una definitivă. 

MINUTĂ

„În baza art. 347 C.p.p. rap la art. 346 alin.2 C.p.p. respinge, ca nefondata, contestaţia formulată de contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, impotriva incheierii nr.921/22.11.2023, pronuntata de judecatorul de camera preliminara, in dosarul nr. 20152/212/2023/a1 al Judecatoriei CONSTANTA.

In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obligă contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, la plata sumei de 1800 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.


Definitivă.

Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.05.2024, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei“.
 

În acest context, urmează ca în perioada următoare Judecătoria Constanța să stabilească primul termen în acest dosar. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Justiție Constanța
Dan Diaconescu, fostul patron OTV, rămâne sub control judiciar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii