Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Learciu și-a pierdut calitatea de consilier județean și funcția de vicepreședinte al CJC dar merge în instanţă! (document)

ro

26 Oct, 2018 12:58 2529 Marime text
Prefectul județului Constanța Dumitru Jeacă a semnat azi ordinul de încetare a mandatului de consilier județen al lui Daniel Learciu. Acesta deținea și funcția de vicepreședinte al CJC Constanța.

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu a declarat,  pentru ZIUA de Constanța, că a semnat hârtia prin care îi aduce la cunoștință lui Daniel Learciu faptul că i-a încetat mandatul de consilier județean și că a pierdut funcția de vicepreșdinte al CJC.

La următoarea ședință a CJC, aleșii județeni vor lua act de ordinul de încetare a mandatului lui Daniel Learciu, apoi reprezentanţii ALDE vor desemna un nou conslier județen de pe listele de supleanţi, care va fi sau nu validat. Abia ulterior, vor fi reluate negocierile pentru funcţia de vicepreşedinte al administraţiei judeţene.

ALDE Constanţa l-au prezentat în urmă cu câteva săptămâni şi pe înlocuitorul lui Learciu în CJC. Este vorba despre Leonard Tănase, în prezent consilier local la Mangalia.

Contactat telefonic, Learciu a precizat că săptămâna viitoare va ataca în contecios administrativ la Judecătoria Constanţa, ordinul prefectului de încetare a mandatului său de consilier judeţean, cu precizarea că  "potrivit legii, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu avea obligaţia verificării legalităţii excluderii sale din ALDE". Daniel Learciu susţine că excluderea sa s-a realizat cu încălcarea statutului iar acest lucru va fi demonstrat în instanţa de contencios. 

Până atunci, Learciu se întoarce pe postul de director al AFIR Constanţa, de unde s-a suspendat în iunie 2016, după ce a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Citește și:

Modificări în conducerea AFIR Constanţa! Cine vine, cine pleacă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii