Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Intervenții ale polițiștilor

ro

20 May, 2024 12:48 241 Marime text
Nr. 725 din 20 mai 2024
 
INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.100 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 10.300 de fapte contravenționale.
 
La data de 19 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 480 de acțiuni și au intervenit la 3.137 de evenimente, dintre care 2.679 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 38 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.364 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.501.092 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 145 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
 
Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
 
Față de 367 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 96 pentru conducere sub influența alcoolului și 8 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.
 
De asemenea, au fost oprite din a circula 384 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
     
***
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, 3.930 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 445 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 8.385 de autovehicule și legitimate 12.525 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.973 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 212 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 427 de permise de conducere, dintre care 59 pentru alcool și 207 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 190 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii