Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța „Căutătorii prin gunoaie” s-au înmulțit odată cu implementarea Sistemului de Garanție – Returnare (FOTO)

ro

20 May, 2024 16:12 622 Marime text
„Căutătorii prin gunoaie” s-au înmulțit odată cu implementarea Sistemului de Garanție – Returnare, iar în Constanța cele mai prielnice locuri de unde se alimentează aceștia sunt pubelele de gunoi.
 
Acești indivizi, în căutare de ambalaje returnabile, marcate cu sigla “Ambalaj cu garanție”, răscolesc prin containere, lăsând în urmă mizerie și gunoaie împrăștiate. Astfel de acțiuni contribuie la poluarea orașului, pun în pericol sănătatea populației şi creează o ambianță înconjurătoare nepotrivită pentru România, țară europeană a anului 2024. 
Un număr tot mai mare de cetățeni, lipsiți de educație civică, vandalizează containerele, le răstoarnă, le sparg, fură ambalajele returnabile și lasă în urmă deșeuri și dezordine. Din cauza acestui comportament, zona din jurul platformelor este în permanență devastată.

 
Pentru a preveni astfel de comportamente antisociale, Polaris îndeamnă cetățenii să sesizeze orice act de vandalism asupra containerelor la Dispeceratul Poliției Locale, apelând numărul de telefon 0341922.

 
În acest context, Polaris reiterează apelul către locuitorii municipiului Constanța să sprijine cu atitudine fermă, acest efort pentru un mediu mai curat și mai sănătos și pentru protejarea infrastructurii publice de colectare a deşeurilor.
 
„Împreună putem stopa acest fenomen și putem crea un mediu mai curat și mai sigur pentru toți locuitorii orașului Constanța”, încheie sursa.

Citește și

Vandalizarea gunoaielor, fenomen ce ia amploare în Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii