Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța vrea rezilierea contractului din zona centrală a municipiului. Ce spune reprezentantul Meva Concept?

ro

20 May, 2024 09:46 973 Marime text
foto cu rol ilustrativ Lucrările de reabilitare dau în continuare bătăi de cap constănțenilor. 

O situație în acest sens o reprezintă pista de biciclete de pe bulevardul Ferdinand, municipiul Constanța. O bună parte din bordurile care delimitează pista, recent montate, urmează să fie...scoase. Motivul...ar fi fost montate greșit. 
 
Primăria Constanța a trimis notificare de reziliere a contractului firmei care execută lucrările, Meva Concept.

Ing.Eugen Ionescu, reprezentantul Meva Concept, compania care a derulat proiectul de mobilitate în zona centrala a municipiului Constanța („Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, beneficiar UAT municipiul Constanța), a confirmat pentru ZIUA de Constanța faptul că primăria a notificat compania.

Ionescu spune ca săptămâna trecută, la rândul sau, Meva a notificat municipalitatea și supervizorul proiectului în legătură cu demararea testelor în vederea realizării recepției lucrărilor finalizate în cadrul proiectului iar joi, 16 mai la ședința de progres nu s-a discutat nici despre teste, nici despre reziliere. Vineri, 17 mai a fost primita notificarea primăriei privind rezilierea contractului, în conditiile, pe motiv că nu ar mai fi timp pentru finalizarea lucrărilor.

Ionescu spune însă că Meva ar avea ca termen de finalizare, potrivit contractului data de 18 iulie a.c.

Reprezentantul Meva Concept a mai spus ca vor răspunde notificării municipalității, conform H.G.1 și vor contesta rezilierea, în condițiile in care Primăria are întârzieri la plata proiectului. Potrivit lui Ionescu, ultimele facturi decontate sunt aferente lunilor decembrie 2023, respectiv ianuarie 2024.

De altfel, Meva a avertizat Primăria în legătură cu acest aspect încă de acum o lună și jumătate. 

În privința bordurilor de pe bulevardul Ferdinand, care au fost scoase săptămâna trecuta, Ionescu a afirmat ca au existat abateri la panta pentru pistele de biciclete, care se vor soluționa pana la finalul acestei săptămâni.

Am cerut un punct de vedere de Primăriei Constanța pe care îl vom publica atunci când îl vom primi.


Date despre proiect

În luna februarie a acestui an, Primăria Constanța ne-a transmis la rândul său faptil că „Meva Concept SRL a câștigat și derulat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, în valoare de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF). Primăria Municipiului Constanța acordă tot sprijinul derulării anchetei”, se arată în răspunsul Biroului de presă al Primăriei Constanța remis cotidianului ZIUA de Constanța.Despre Meva Concept SRL
 
Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
În acest moment, compania face obiectul unei cereri de deschidere procedură insolvență/faliment (conform număr dosar 36215/3/2023), însă reprezentanții companiei susțin că toate datoriile au fost stinse încă de la finalul anului trecut.

În anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 


Citește și:

Oficial! DLAF confirmă acțiunea de control cu privire la proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”!


Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii