Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Saraiu Prăjituri cu Mica Unire, concursuri şi o masă tradiţională

ro

25 Jan, 2014 00:00 2380 Marime text
 În comuna Saraiu, Ziua Unirii Principatelor Române a debutat, ieri, la ora 12.00, cu un ceremonial religios închinat moşilor şi strămoşilor şi dedicat eroilor neamului. Pe lângă slujba religioasă, ceremonialul a inclus şi depunerea unei coroane de flori la monumentul eroilor din centrul localităţii. Momentul s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins, alături de primarul comunei, Dorinela Irimia, toţi participanţii, de toate vârstele.
A urmat apoi programul artistic susţinut de copiii din localitate, pe care autoritatea locală i-a provocat la un concurs de interpretare a unor poezii dedicate Unirii. Localnicii au avut parte şi de un moment delicios. Aceasta pentru că gospodinele s-au întrecut într-o competiţie culinară, care trebuia să respecte semnificaţia zilei. Aşa cum era de aşteptat, prăjiturile pregătite de gospodine, care au avut ca temă Unirea Principatelor Române, au făcut senzaţie în rândul localnicilor.
După ce elevii şi-au demonstrat talentul, iar gospodinele au dovedit că imaginaţia şi iscusinţa lor nu au limite, a urmat o surpriză, menită să-i unească pe toţi participaţii. Este vorba de agapa frăţească, unde s-au servit porţii îndestulătoare din tradiţionala fasole cu cârnaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii