Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce s-a adresat Protecţiei Consumatorului USR Constanţa a trimis primarului şi consilierilor locali un regulament pentru locurile de joacă. Îl vrea aprobat în Consiliul Local!

ro

15 Sep, 2017 00:00 3565 Marime text
USR Constanţa a trimis regulamentul de organizare şi funcţionare a locurilor de joacă din oraş către toţi consilierii locali şi către primarul municipiului Constanţa. USR susţine că oraşul Constanţa este unul dintre puţinele care nu au adoptat încă un regulament cu privire la spaţiile de joacă, ceea ce contribuie la menţinerea acestora într-o stare precară.

În acest sens, USR Constanţa supune spre dezbatere sau adoptare ca hotărâre de Consiliu Local un regulament care stabileşte obligaţiile ce revin, pe de o parte, administratorului şi proprietarului locurilor de joacă - Primăria Municipiului Constanţa, responsabilă şi de întreţinerea acestora, şi, pe de altă parte, utilizatorilor spaţiilor de joacă amplasate pe domeniul public al oraşului.

Acest regulament a fost conceput pe modelul unor oraşe din România unde standardele spaţiilor de joacă sunt cu mult peste cele ale Constanţei, mai susţin reprezentanţii USR. Vă reamintim că, în urmă cu şase luni, USR Constanţa a pornit o campanie de inventariere a tuturor locurilor de joacă din oraş, iar prin intermediul paginii de Facebook „Locuri de joacă din Constanţa“ a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află acestea. Concluziile au fost trimise printr-o adresă oficială şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, instituţie care l-a chemat pe primarul Decebal Făgădău să dea explicaţii. Întâlnirea dintre reprezentanţii celor două instituţii nu a mai avut loc, primarul fiind plecat din ţară.
 
Cele mai importante aspecte regăsite în acest document sunt:
OBLIGAŢIILE ADMINISTRATORULUI:
- desemnarea unui responsabil pentru întreţinerea locurilor de joacă şi verificarea activităţii desfăşurată de acesta;
- întocmirea unui registru de sesizări primite şi rezolvarea cu celeritate a acestora;
- să asigure ordinea în spaţiile de joacă şi să aducă la cunoştinţă programul de linişte; să afişeze numerele de telefon pentru sesizări.
 
OBLIGAŢIILE RESPONSABILULUI:
- să efectueze lucrările de curăţenie, întreţinere, reparaţii şi revizii la locurile de joacă;
- să stabilească un program lunar de lucrări şi unul pentru lucrări urgente.
 
OBLIGAŢIILE UTILIZATORILOR:
- utilizatorii sunt obligaţi să respecte programul de linişte în locurile de joacă; să păstreze curăţenia, să respecte instrucţiunile/limita de vârstă pentru utilizarea echipamentelor de joacă;
- este interzis accesul persoanelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise prin lege sau consumul lor în spaţiile de joacă;
- se interzic accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor, a scuterelor, a motoretelor, a motocicletelor, a ATV-urilor, a remorcilor, a rulotelor sau a autovehiculelor în incinta locului de joacă; acest regulament prevede şi sancţiuni.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi parcurge conţinutul integral al Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii