Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronii de la Burgheria au dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța și cer revocarea Regulamentului activităților comerciale și a serviciilor de piață!

ro

06 Mar, 2024 17:00 5825 Marime text
  • C&C Concept Direct SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul cu nr.unic 1451/118/2024 care are ca obiect anulare act administrativ HCLM nr. 261/29.06.2023 aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța
  • Prin această hotărâre, Consiliul Local a adoptat Regulamentul activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța
  • Instanța nu a stabilit deocamdată un termen de judecată în acest dosar
  • Patronii de la Burgheria și Ipanera mai au pe rolul instanțelor judecătorești și un alt proces cu primarul municipiului Constanța – Direcția Poliția Locală în care contestă o contravenție


C&C Concept Direct SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul cu nr.unic 1451/118/2024 care are ca obiect anulare act administrativ HCLM nr. 261/29.06.2023 aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța.

Asociatul majoritar al firmei a precizat în urma consultării cu avocații, că acțiunea ar avea la bază un proces-verbal de contravenție prin care  activitatea restaurantului Burgheria, situat pe bulevardul Tomis ar fi fost suspendată pe terasa restaurantului/comerț de întâmpinare și vizează revocarea dispoziției din Regulamentul activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța în baza căreia firma ar fi fost amendată.

Firma care administrează restaurantul Burgheria a încercat să obțină autorizație și pentru partea de teresa, însă au primit respingere la autoritatea locală, pe motiv că terenul din fața restaurantului ar figura în documente ca fiind „parcare".

Solicitanții cer instanței să revoce parțial HCLM nr. 261/29.06.2023 aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța.

Instanța nu a stabilit deocamdată un termen de judecată în acest dosar.

Patronii de la Ipanera și Burgheria mai au pe rolul instanțelor judecătorești și un alt proces care vizează cumva aceeași speță cu primarul municipiului Constanța – Direcția Poliția Locală în care contestă o contravenție DGPL 014283 ( n.r. pentru lipsă autorizație pentru desfășurarea activității temporare  - mese și scaune adiacent unității de alimentație public/comerț de întâmpinare).

Termenul în acest dosar a fost fixat pentru 25 martie a.c. 

Menționăm că încă de anul trecut au fost depuse mai multe acțiuni în instanță de către persoane fizice care vizează HCLM nr. 261/29.06.2023.

Reamintim, în ședința de consiliu local a Primăriei Municipiului Constanța din data de 29 iunie 2023, la propunerea primarului Vergil Chițac s-a votat în unanimitate de consilierii locali regulamentul activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, care a făcut multă vâlvă în urbe, deoarece printre altele, potrivit acestui regulament, proprietarii spațiilor comerciale de pe raza municipiului Constanța și a stațiunii Mamaia, care sunt amplasate la parterul sau ultimul etaj al blocurilor, unde se desfășoară activități economice cu caracter temporar în domeniul alimentație publice, nu mai au nevoie de acordul proprietarilor direct afectați sau de cel al asociației de proprietari/locatari, după caz.
 

C&C Concept Direct SRL

 
Înfiinţată în anul 2014, firma are sediul social în municipiul Constanţa.

Capitalul social subscris, de 800 de lei, integral vărsat, este compus din 80 de părţi sociale.

Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.

Firma are sediul în Constanța, pe bulevardul Tomis, nr. 107 și două puncte de lucru, unul la sediul social unde se află și unul dintre restaurenate și celălalt în stațiunea Mamaia, zona Vila Turturica.

Societatea este controlată de Iacob Răzvan Cristian, cu 50% din capitalul social, Frunză Constantin, cu 25% din capitalul social, şi Mărișoiu -Bîrsan Cristina Florentina, cu 25% din capitalul social.

Cei trei asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de restaurante.

Compania administrează IpaNera Restaurant & Beach situat în nordul statiunii Mamaia dar și restaurantul Burgheria de pe bulevardul Tomis nr.107.
 
Iacob Răzvan Cristian mai figurează și în Bourbon SRL, Finance SRL, Block Development SRL și Les Palmiers Relax SRL iar Frunză Constantin mai apare asociat în Ami Com SRL.

În anul fiscal 2022, firm a raportat o cifră de afaceri de 8,823,692 lei, profit de 2,146,100 lei și 42 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 28.46%.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și:

Plajă turistică şi beach-bar, amenajate în staţiunea Mamaia de C&C Concept Direct SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii