Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cadou“ înainte de prezidenţiale Preţul gigacaloriei a fost redus cu 13,5% pentru toţi constănţenii

ro

11 Nov, 2014 00:00 2127 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în şedinţa de ieri, subvenţionarea preţului gigacaloriei cu 13,5% pentru toţi constănţenii, în sezonul rece 2014-2015. Decizia vine după ce municipalitatea a primit, de la bugetul de stat, suma de 19 milioane de lei. Potrivit declaraţiilor primarului Radu Mazăre, această subvenţie „nu poate fi acordată diferenţiat şi trebuie scăzut unitar preţul la gigacalorie“.

În pofida faptului că banii primiţi de la Guvernul Ponta vin exact înainte de al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, Mazăre susţine că mişcarea n-ar avea nicio legătură cu alegerile. Astfel, el spune că banii ar reprezenta, de fapt, o compensare pentru ceea ce el a numit „păţania“ prin care municipalitatea a pierdut pachetul de 20% din acţiunile Portului Constanţa. „Astfel, în această iarnă, având în vedere compensarea pentru procentele pe care nu le mai deţinem, preţul la gigacalorie, în loc de 358 de lei, va fi de 310 lei. Asta înseamnă o scădere de 13,5% pentru toată lumea“, a afirmat şeful administraţiei publice locale constănţene.

Ce se va întâmpla însă după iarna 2014-2015? „Va trebui să discutăm ce se întâmplă după iarna aceasta, bineînţeles după ce parlamentarii noştri vor face modificarea legii cu 20% şi, sper eu, să fie trecută şi acceptată creşterea procentului în aşa fel încât să avem această sumă a noastră pentru a o introduce în subvenţie la anul“, a declarat Mazăre. În această ordine de idei, el a anunţat că este foarte probabil ca, la anul, să organizeze o consultare a constănţenilor, pentru ca aceştia să se pronunţe cu privire la destinaţia subvenţiei: un preţ mai mic al gigacaloriei pentru toţi constănţenii sau majorarea plafonului pentru cei care deja beneficiază de reducerea facturii? Mazăre a recunoscut, pentru prima dată, că primeşte tot mai multe semnale potrivit cărora constănţenii îşi doresc diminuarea facturii la întreţinere pe timp de iarnă, indiferent de venituri, aşa cum se procedează în Bucureşti.
Nu mai puţin important, primarul a declarat că o altă soluţie pentru rezolvarea problemei preţului ridicat al gigacaloriei din Constanţa ar fi subvenţia din partea Guvernului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii