Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se analizează votul din diaspora Iohannis ar putea rechema ambasadori de la post

ro

27 Dec, 2014 21:51 3083 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în acest moment se face o analiză a votului din diaspora şi că în urma acesteia unii ambasadori ar putea fi rechemaţi de la post, informează Gandul.info. Potrivit Constituţiei, rechemarea reprezentanţilor misiunilor diplomatice poate fi făcută de preşedinte, la propunerea Guvernului.

Românii din diaspora au fost nevoiţi să le petreacă ore întregi la coadă, pentru exercitarea votului la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că la Palatul Cotroceni se face o analiză a modului în care au acţionat ambasadorii. În timpul campaniei electorale, echipa lui Victor Ponta a acuzat mai mulţi ambasadori că au răspuns ordinelor lui Traian Băsescu şi au împiedicat votanţii candidatului social-democrat să-şi exprime dreptul la vot. 

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va rechema vreun ambasador de la post ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în diaspora. 

"S-ar putea tehnic face aşa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parţial inadecvate, pur şi simplu, cu toate că separe că unii ambasadori au atras atenţia că sunt insuficiente secţii de votare, iar în secţiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia", a răspuns Klasu Iohannis, mai citat de Gândul în ediţia sa online.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii