Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani puţini de la CJC Comuna Mihail Kogălniceanu a îmbrăcat straie de sărbătoare (galerie foto)

ro

04 Dec, 2017 00:00 2775 Marime text
Calendaristic, iarna şi-a intrat în drepturi, iar autorităţile locale trebuie să fie pregătite astfel încât să facă faţă vicisitudinilor anotimpului rece. Dacă pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa au fost deja publicate planurile de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018, primăriile fac ultimele pregătiri. Spre exemplu, din totalul celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, 39 dintre ele, printre care şi Primăria Mihail Kogălniceanu, au contracte încheiate cu firme care vor interveni pentru deszăpezirea drumurilor.

Comuna este pregătită pentru sărbători 

Atmosfera tipică Sărbătorii Crăciunului la care visează fiecare dintre noi în această perioadă a prins contur în comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu. „Lumea de poveste pe care am încercat să o creăm şi în acest an sper să facă din luna decembrie o lună a iubirii, armoniei şi bucuriei pentru comunitatea noastră“ a afirmat primarul Ancuţa Daniela Belu.
 
Din acest tablou fermecat nu lipsesc trăsura trasă de reni, omul de zăpadă, bradul, steluţele şi beculeţele multicolore, dar nici zone în care sunt refăcute momente de la Naşterea Domnului nostru Isus Hristos. După cum a fost amenajată, comuna Mihail Kogălniceanu este pregătită pentru primirea Moşului şi, odată cu venirea întunericului, peisajul parcă desprins din poveşti prinde culoare de îndată ce toate instalaţiile montate peste tot sunt aprinse.

Sumă alocată de Consiliul Judeţean Constanţa 

Prin aprobarea de către consilierii judeţeni a Hotărârii nr. 313 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din cota de 18% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs, comunei Mihail Kogălniceanu i s-a alocat pentru „dezvoltare locală“ suma de 100.000 de lei.
 
Desigur, suma aprobată în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) de la finele lunii precedente este insuficientă dacă ţinem cont de nevoile comunităţii şi de planurile primarului privind dezvoltarea comunei. Ca şi luna trecută, primarul Ancuţa Daniela Belu a recunoscut că, „oricum, banii sunt bineveniţi şi vom încerca să-i folosim cât mai eficient. Avem mai multe proiecte importante pe care nu ne permitem să le tratăm cu uşurinţă şi pentru care trebuie să avem documentaţia necesară întocmită în timp util. Vom analiza şi vom stabili cum vom cheltui aceşti bani“, a adăugat şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu.
 
Sura foto: www.facebook.com/primaria.mihailkogalniceanu 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii