Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Comunelor din România, pact pentru autonomie locală

ro

21 Feb, 2017 00:00 5072 Marime text
Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, a vorbit, ieri, în cadrul celei de-a XX-a sesiuni ordinare a ACoR, despre o unire a eforturilor din partea structurilor asociative care reprezintă autorităţile locale, dar şi despre crearea unui pact pentru autonomie locală.
 
„Dorim să ne unim eforturile şi cu celelalte structuri asociative. Nu împotriva guvernanţilor - pentru ca împreună cu guvernanţii să găsim soluţii la problemele cu care se confruntă colectivităţile locale şi autorităţile administraţiei publice locale. Am încercat să ne manifestăm deschiderea, semnând acordul de parteneriat şi o parte, şi cealaltă. Numai că rupturile guvernamentale ne fac de fiecare dată să fim la un nou început. Spuneam anul trecut, pe 4 iulie 2016, la Forumul Administraţiei Publice, că am participat la prea multe sfârşituri neîncepute sau doar începute, dar niciodată la începuturi care să aibă continuare“, a spus Drăghici.
 
Preşedintele ACoR a vorbit şi despre încheierea unui pact pentru autonomie locală, prin care să fie identificate problemele administraţiei locale, dar şi măsurile de luat.
 
În cadrul celei de-a XX-a sesiuni ordinare a ACoR, cu caracter jubiliar, edilii care au avut până în prezent şapte mandate în fruntea comunităţilor locale au primit trofee pentru „primarii de şapte stele“. Acestea au fost înmânate de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale.
 
Conform statutului ACoR, numărul de stele se acordă în funcţie de numărul de mandate obţinut de fiecare primar. La evenimentul ACoR au participat şi mai mulţi primari din judeţul Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii