Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju, intervenție la Bruxelles, pe tema „O Uniune Europeană a sănătăţii pentru Europa şi Regiunile Sale” - „Educația și sănătatea pe primul loc!”

ro

11 Oct, 2023 14:29 930 Marime text
În cadrul Sesiunii Plenare a Comitetului European al Regiunilor de la Bruxelles, ce se află la cea de-a 157-a ședință, în perioada 9-11 octombrie 2023, a avut loc Dezbaterea pe tema “O Uniune Europeană a sănătăţii pentru Europa şi Regiunile Sale”, beneficiind de intervenţia Stellei Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.
 
În data de 10 octombrie s-a celebrat Ziua Mondiala a Sănătăţii Mintale – Sănătatea mintală fiind un drept universal al omului.
 
Prezentă la această dezbatere, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, Mariana Gâju, prim-vicepreședinte ACoR și membru CoR, a luat cuvântul şi a subliniat următoarele:

- fiecare cetăţean din Uniunea Europeană merită să aibă medic în localitatea de domiciliu,
- fiecare cetăţean să aibă acces la medicamente, oriunde se află, chiar şi în cele mai izolate locuri.
Educaţia şi sănătatea să fie pe primul loc, măsurile privind aceste domenii să fie cuprinse în Pactul rural şi Planul de acţiune rurală.
 

“Doresc să subliniez că dorim ca în Pactul Rural, Planul de acțiune rurală pe care delegațiile multor state europene le așteaptă ca și principii după care funcționează Comitetul European al Regiunilor să cuprindă și acest domeniu al sănătății în mediul rural. Este nevoie în mediul rural să existe unități medicale pentru ca oamenii bine pregătiți din punct de vedere profesional să aibă unde să vină spre sprijinul tuturor locuitorilor din zonele îndepărtate, zone defavorizate. Dorim ca pactul rural să cuprindă acest domeniu vital. Educația și sănătatea pe primul loc!”, a transmis în plen Mariana Gâju.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii