Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traseul icoanei miraculoase a Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe în Constanţa

ro

04 Oct, 2011 01:00 3808 Marime text
icoana_bisericacatolica.jpgIcoana făcătoare de minuni va ajunge săptămâna viitoare, miercuri, la Parohia Padre Pio din Constanţa, unde slujeşte preotul paroh Balint Petru.

Sfânta Fecioară Maria de la Guadalupe (Mexic), care este cunoscută ca fiind nepictată de mână omenească, este singura icoană aprobată de Biserica Catolică şi este consacrată ca Protectoarea pruncilor nenăscuţi.

După ce va sta o zi la această parohie, periplul icoanei continuă joi, 13 octombrie, la Parohia romano-catolică Sf. Andrei din Mangalia, iar vineri, 14 octombrie, aceasta va sosi la Biserica Sf. Anton de Padova din Mihail Kogălniceanu. Icoana se va afla în aceste parohii până a doua zi în jurul prânzului.

Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este o copie fidelă, în mărime naturală, a originalului care se află în Mexic,iar episcopii catolici din Mexic au binecuvântat periplul ei prin biserici pentru oprirea avorturilor. Cu această ocazie, se va celebra o zi pentru apărarea vieţii în parohia sus-numită. Din programul zilei fac parte sfinte liturghii, rozarii, adoraţie euharistica, proiecţii video, predici pe această temă. Organizatorul evenimentului esteAsociaţia „Darul Vieţii", în colaborare cu Parohia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii