Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O icoană a lui Isus lăcrimează de câteva zile la o biserică Cluj "E ceva ce curge dar nu se termină"

ro

07 Dec, 2021 17:53 1802 Marime text
Un fenomen menționat extrem de rar se produce de câteva zile la Cluj-Napoca. 




O icoană a Mântuitorului Isus Hristos,  aflată la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul Zorilor, lăcrimează neîntrerupt din 2 decembrie.





Parohul bisericii, părintele Nicolae Dura, a declarat pentru Cluj24 că în data de 2 decembrie, după slujba de dimineață, doamnele care răspund de curățenie s-au apucat de lucru.


 

”Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Isus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate. 





Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”,  a spus părintele Dura.




Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara la Vecernie la biserică a ajuns și preotul paroh.




S-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului

”Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.


Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar  păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din Zorilor.



Acesta a vrut a doua zi, în 3 decembrie, să ducă icoana în altar dar apoi a discutat cu un profesor de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, care i-a spus că a fost un caz similar în Alba unde icoana a fost așezată în Catedrala Arhiepiscopală, unde a stat foarte multe zile, apoi a fost strămutată.




Ea a încetat a mai plânge la aproximativ o zi după ce a fost așezată în catedrală, observând-se doar, uneori, mici bobițe, care nu au mai curs.



Preotul mai spune că este a doua oară când se întâmplă acest fenomen în biserica parohiei.
 

„A fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece.”


Sursa foto:  cluj24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii