Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judeţean s-a mai ales cu o plângere din cauza lipsei rampelor de acces în ambulatoriu! Ce amenzi riscă?

ro

25 Oct, 2016 00:00 2848 Marime text
 

Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) a reclamat Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa la Avocatul Poporului în urmă cu aproximativ o săptămână din cauză că unitatea spitalicească nu le oferă pacienţilor cu handicap sau celor cu fracturi şi alte probleme de mobilitate rampe de acces în ambulatoriul de specialitate. Aşa cum scriam în ediţia din 15 octombrie, ACIA a reclamat Spitalul Clinic Judeţean Constanţa la Avocatul Poporului cu privire la inexistenţa rampelor de acces.
 
„Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Constanţa este locul unde persoane cu fracturi, rupturi şi diferite probleme care le afectează deplasarea vin pentru consultaţii. Cine a avut vreodată piciorul rupt şi a trecut pe acolo ştie că fiecare treaptă urcată sau coborâtă este un motiv pentru a-ţi băga altceva decât piciorul rupt sau fracturat în cei care încalcă art. 50 al Constituţiei şi Legea 448/2006, mai exact în conducerea Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Am încercat acum câteva zile să-i scutesc de viitoare înjurături, sesizând Avocatul Poporului, iar aceştia au început un demers care sper că se va finaliza cât mai curând cu montarea unor rampe pentru persoanele cu dizabilităţi”, scria, în urmă cu ceva timp, în mediul online, Cătălin Iacob.
După sesizarea făcută la Avocatul Poporului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, a fost contactat de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, el precizând că în ambulatoriu există un lift pentru persoanele cu handicap care facilitează accesul persoanelor cu probleme de mobilitate.
 
„În ambulatoriu există rampă, de fapt, un lift pentru persoanele cu handicap, care se poate chema şi facilitează accesul. La intrare nu ştiu dacă este rampă de acces, o să verific. Până acum nu am primit nicio amendă referitoare la această chestiune“, declara, la acel moment, Cătălin Grasa.
 
Deranjaţi de această declaraţie, reprezentanţii ACIA nu s-au oprit la sesizarea făcută la Avocatul Poporului, ci au făcut sesizare şi la Agenţia pentru Plăţi şi Protecţie Socială din Constanţa, reclamând aceeaşi situaţie. „«În ambulatoriu există rampă, de fapt, un lift pentru persoanele cu handicap, care se poate chema şi facilitează accesul. La intrare nu ştiu dacă este rampă de acces, o să verific. Până acum nu am primit nicio amendă referitoare la această chestiune». Acest citat îi aparţine managerului Spitalului Judeţean Constanţa (potrivit ZIUA de Constanţa), care, în loc să ia atitudine şi să rezolve problema rampelor de la intrarea în ambulatoriul spitalului, ne aduce la cunoştinţă că nu a primit nicio amendă.Nu m-am putut abţine când am citit această declaraţie şi am trimis o sesizare Agenţiei pentru Plăţi şi Protecţie Socială, în vederea unei viitoare amenzi, cuprinsă între 5.000 şi 12.000 de lei“, au anunţat reprezentanţii ACIA pe pagina de Facebook.
 
ACIA a câştigat în instanţă anularea taxei de linişte şi de tramă stradală în municipiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii