Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reduta de pe strada Eroilor Garajul de lângă gardul IJJ rămâne în picioare. Primăria Constanţa se face că plouă încă din 2014! (galerie foto+document)

ro

22 Jul, 2016 00:00 4702 Marime text

 
Vara trecută, mai exact pe data de 29 şi 31 iulie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat două articole „Cine-a pus garaju-n drum… Situaţie de tot râsul pe strada Eroilor sau pe cine acoperă Primăria Constanţa?“ şi „Gunoiul a fost adunat, dar garajul de pe strada Eroilor rămâne o redută“, în care semnalam o problemă cu care se confruntă constănţenii care fac parte din Asociaţia de Proprietari nr. 539 situată pe bulevardul Mamaia 58, 60 şi 62.
 
Este vorba despe un garaj, care se înalţă „semeţ“ pe strada Eroilor din municipiul Constanţa, între gardul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Punctul termic numărul 42 al RADET Constanţa. Nu ştim exact cui aparţine, dar cert este că respectivul garaj a supravieţuit acţiunii de demolare, iniţiate de Primăria Constanţa. A trecut un an de la publicarea celor două articole de ZIUA de Constanţa şi un an de la discuţia cu Ionuţ Pripişi, fostul şef al  Corpului de Control al Primăriei Constanţa, care a promis că „problema este în curs de rezolvare. Vom soma proprietarul să-l demoleze“.
 
Proprietari Asociaţiei nr. 539 situate pe bulevardul Mamaia 58, 60 şi 62 sunt în continuare exasperaţi de garajul care blochează aleea prin care se ajungea în parcare. Oamenii susţin că au făcut mai multe demersuri către Primăria Constanţa, care le-a promis că vor amenda proprietarul garajului dacă acesta nu va demola construcţia provizorie. Ieri, am reuşit să vorbim cu unul dintre inspectorii din cadrul Corpului de Control al Primăriei Constanţa, Ramona Ene, care ne-a promis că va semnala problema şefului de serviciu.

Zeci de sesizări, nicio rezolvare!

Încă din 2014, reprezentanţii Asociaţiei de Propriertari nr. 539 au iniţiat o corespondenţă cu Primăria Constanţa, căreia i-a solicitat redeschidera accesului auto şi pietonal a porţiunii de stradă  situată în spatele punctului termic 42, prin ridicarea singurului garaj rămas în zonă, cu cod 3G0784, situat între gardul Inspectoratului Judeţen de Jandarmi şi Punctul Termic 42.  „Solicitarea are la bază dorinţa noastră de a elimina un focar de infecţie, deoarece în spaţiul format în spatele garajului, între gardul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Punctul Termic nr. 42 se depun frecvent deşeuri menajere, materiale de construcţii, cartoane, în cea mai mare măsură provenind de la persoanele din afara asociaţiei sau a persoanelor fără locuinţă. De asemenea, în spatele punctului termic se adună oamenii străzii, iar zona din spatele rampelor ecologice de gunoi 356 şi 357 este folosită pentru necesităţi fiziologice. Vă informăm că ne-am adresat şi secţiei de poliţie la care suntem arondaţi“, au precizat Marius Rohart, preşedintele asociaţiei de proprietari nr. 539 şi Mihalache Adam, administratorul asociaţiei, în solicitarea din 23.01.2014.
 
La rândul lor, reprezentanţii Primărei Constanţa susţin că au somat deţinătoarea garajului să demoleze construcţia cu caracter  provizoriu, amplasată în spatele punctului termic nr. 42. „În caz contrar se vor aplica prevederile articolului 33 din legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie, care stipulează că desfiinţarea se va face pe cale administrativă de către autoritatea administraţiei publice locale competentă, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti cu recuparea cheltuielilor în mod direct sau indirect, prin urmărire silită, cu aplicarea unei sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 100.000 de lei“, se precizează în răspunsul Primăriei Constanţa din 6 iunie 2014, semnat de Ionuţ Pripişi, Florin Tudose - şef Serviciu, Anca Săndulescu, Monica Cabuz, Dragoş Sbîrnea.
 
În secţiunea Documente puteţi vizualiza corespondenţa dintre reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari nr. 539 şi Primăria Constanţa.
 

Citeşte şi:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii