Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste ce-a dat actorul Mihai Malaimare prin Constanta

ro

23 Apr, 2009 18:52 2563 Marime text

mihai_malaimare.jpgÎn mini-vacanţa de Paşti, actorul şi politicianul din Botoşani a preferat să fie turist pe litoralul autohon alături de familia sa.

„Mi-a facut placere sa revad Tomisul, sa reintalnesc imagini pe care le pastram in mine inca de pe vremea cand facusem prima mea "iubire" cu Marea. Copiii au privit si ei cu ochi interesati, caci, chiar daca au aparut nenumarate cladiri noi, al caror stil nu are nimic de a face cu cel al orasului, vechile cladiri inca mai exista, mai darapanate, este adevarat, dar cu speranta neinfranta ca se va gasi totusi cineva sa le readuca la viata", scrie Mihai Mălaimare pe blogul său. În scurta-i plimbare prin Constanţa a tot dat de aspecte nu tocmai plăcute. În afară de latura istorică dărăpănată, în care-şi fac veacul rromii, actorul a trebuit să suporte şi grosolănia angajaţilor de la muzeu, care de abia acum încep să se obişnuiască cu apariţia turiştilor. „Mergem la Muzeu ca sa vedem mozaicul si, la intrare, o duduie foarte suparata, ne anunta ca nu se oboseste decat daca are in fata grupuri mari. Cum noi eram doar cinci...Ministrul Turismului ne spusese, este adevarat de pe bicicleta, ca muzeele vor sta la dispozitia turistilor. Noi eram doar o familie, asa ca este de inteles. Le-am spus copiilor ca un obiectiv ratat este certitudinea ca se vor intoarce, asa ca am plecat zambind totusi. (...) De pe mal priveste Cazinoul, murdar si parca parasit. Apa curata a marii si zborul fantastic al pescarusilor nu pot ascunde dezamagirea pe care mizeria din jur ti-o induce imediat. Rahati, nu inotdeauna de caine, iarba in neoranduiala, gunoi neridicat, ziduri scorojite si, parca punand capac la toate, o chivuta care vinde scoici uriase, cine stie de pe unde aduse, cu pretul negociabil, este drept, de 120lei", a postat actorul pe http://malaimare.wordpress.com/2009/04/22/la-pas-prin-constanta/ . Însă, în ciuda părţilor negative peste care dau toţi turiştii care vin cu gândul să se relaxeze la malul Mării Negre, lui Mălaimare i-a rămas o amintire plăcută legată de ceea ce a văzut prin Constanţa. „Curata sau murdara, zgomotoasa sau adormita, Constanta este totusi un oras cu personalitate, un fel de fiinta uriasa care respira, traieste, iubeste si sufera laolalta cu oamenii sai definitiv traitori acolo sau, ca si noi, trecatori cautand sau croindu-ne amintiri" mai precizează actorul pe blogul său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Schneider21Lakisha 09 Apr, 2010 12:28 I will recommend not to wait until you get enough cash to buy all you need! You can just take the loan or just car loan and feel comfortable