Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În judeţul Constanţa urmează un nou episod de viscol şi ninsori!

ro

16 Jan, 2017 00:00 4108 Marime text
Ieri, vremea s-a răcit în Dobrogea cu aproape 4 grade Celsius faţă de ziua de sâmbătă. Cerul a fost variabil, iar maximele nu au depăşit un grad Celsius. Trebuie să ne pregătim sufleteşte, pentru că, în noaptea de luni spre marţi, cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud a ţării va ninge şi vântul se va intensifica. Ninsorile vor fi însoţite de vânt, care va atinge viteze mai mari în special în Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei şi în Bărăgan.
 
În acest context, autorităţile judeţene au tras un semnal de alarmă pentru toate primăriile din judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, a cerut primarilor să se asigure că populaţia are provizii de alimente şi apă potabilă, precum şi rezerve de carburant. Totodată, preşedintele CJC roagă locuitorii judeţului Constanţa ca săptămâna viitoare să evite deplasările.

Potrivit datelor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie - Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în judeţul Constanţa, în perioada 16 - 17 ianuarie, sunt aşteptate precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare noaptea, viscolind şi spulberând zăpada.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii