Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme rece în România! Angajații MAI, pregătiți să intervină în zonele afectate

ro

09 Jan, 2024 10:24 800 Marime text
Angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost în serviciul operativ pregătiți să intervină pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase din zonele pentru care au fost emise atenționări meteorologice referitoare la intensificări ale vântului, polei, ninsori și viscol.
 
Reamintim că a fost emisă avertizare COD GALBEN valabil în intervalul 07.01.2024, ora 18.00 – 09.01.2024, ora 10.00, pentru 14 județe (Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vrancea și Vaslui), ce vizează intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol. De asemenea, au mai fost emise 2 avertizări de fenomene meteorologice imediate COD PORTOCALIU pentru 3 județe (Brăila, Buzău și Ialomița), ce au vizat intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafala 80…85 km/h.
 
În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 56 de localități din 7 județe (Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea) și în municipiul București. S-a intervenit pentru evacuarea a 28 de persoane aflate în mai multe autoturisme înzăpezite, deblocarea a 190 autovehicule înzăpezite cu aproximativ 400 persoane și degajarea unui copac prăbușit pe carosabil, transmite un comunicat din partea MAI. 
 
Potrivit centralizării de la ora 07.00, pe 5 tronsoane de drumuri naționale și 26 de tronsoane de drumuri județene circulația era închisă. De asemenea, pe 3 tronsoane de drumuri naționale circulația era restricționată pentru  autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora menționată anterior se înregistrau avarii în 11 localități din 2 județe (Brăila și Galați), echipele de intervenție fiind în teren pentru remediere.  
 
Traficul feroviar și cel aerian nu sunt afectate, dar în ceea ce privește traficul maritim și fluvial menționăm că Bara Sulina din județul Tulcea și Porturile Midia, Constanța, Constanța Sud - maritim și fluvial și Mangalia sunt închise din cauza vântului puternic, a mai punctat sursa citată. 


 
 Intervenții în ultimele 24 de ore 
 

Totodată, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.041 de evenimente dintre care 2.340 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.701 situații de urgență.
 
Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 157 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 169 de fapte penale, iar pentru 56 de persoane s-au dispus măsuri preventive.
 
Totodată, au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Peste 30% din cele 872 de posibile infracțiuni semnalate la nivelul structurilor de poliție au fost sesizări din oficiu.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului. Astfel, polițiștii au retras 257 de certificate de înmatriculare și au reținut 456 de permise de conducere, dintre care 54 pentru consum de alcool și 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 5.483 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 61 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 25 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 249 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 823.500 lei.
 
Dintre misiunile pompierilor, 1.413 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 100 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor a fost salvate 10 persoane.
 
La rândul lor, polițiștii au salvat 3 persoane aflate în situații critice.
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național, piloții Inspectoratului General de Aviație au efectuat 2 misiuni aero-medicale, fiind salvate 2 persoane.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în țară 17.042 de mijloace de transport și 72.211 de persoane, dintre care 7.179 cetățeni ucraineni.
 
Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 150.935 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 100 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,7 %.


Citește și:
 

Circulația feroviară adaptată la condiții de iarnă. 11 trenuri au fost anulate


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii