Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectivele MAI au intervenit pentru degajarea mai multor copaci prăbușiți, precum și pentru deblocarea unor autoturisme înzăpezite

ro

20 Jan, 2024 13:14 809 Marime text
Angajații MAI au intervenit în sprijinul populației, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase (ninsori, viscol și vânt puternic)
 
În această dimineață, au fost înregistrate evenimente în 4 localități din 2 județe (Argeș și Olt ) și în municipiul București, unde efectivele MAI au intervenit pentru degajarea a 29 de copaci prăbușiți, precum și pentru deblocarea a 6 autoturisme înzăpezite.  Au fost afectate de fenomenele meteorologice 23 de autovehicule și un imobil.
 
Potrivit MAI, la nivel teritorial inspectoratele pentru situații de urgență din județele vizate de vremea nefavorabilă sunt pregătite pentru a putea veni în sprijinul cetățenilor, pentru gestionarea, cu operativitate, a tuturor situațiilor care pot pune în pericol siguranța cetățenilor.
 
O atenție deosebită este acordată circulației pe drumurile publice, în condițiile în care a fost prognozată depunere de zăpadă.
 

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să nu plecați la drum decât dacă aveți autoturismul echipat pentru circulația în condiții de iarnă. Pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei, rulați cu viteză redusă și păstrați o distanță corespunzătoare față de alte autovehicule care să vă permită să opriți în siguranță.
 
Informați-vă în legătură cu evoluția fenomenelor hidrometeorologice din zona în care urmează să vă deplasați, respectați recomandările autorităților și eventualele restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare de drum!
 
La această oră nu sunt semnalate sectoare de drum blocate. Situația actualizată privind condițiile de trafic poate fi consultată pe site-ul Poliției Române, Centrul Infotrafic (https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic).
 
Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!“ - au mai precizat reprezentanții MAI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii