Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea sub Cod Galben de vânt! Când expiră avertizarea meteorologilor

ro

04 Feb, 2024 10:17 850 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi mai multe avertizări meteo de vreme rea ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Constanța. 

Potrivit ANM, un cod galben va fi valabil în intervalul 04 februarie, ora 14 – 05 februarie, ora 08. În această perioadă se vor înregistra intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m)

Foto: ANMÎn intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55...70 km/h.
         
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
         
Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10...15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge.

De asemenea, un alt cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării și precipitații moderate cantitativ la munte valabil în intervalul 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22

Foto: ANMPe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
         
La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.
         
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Notă: La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură valabilă în intervalul 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Citește și: 

Schimbări în Dobrogea. Ce aduce prognoza meteo pentru zilele următoare?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii