Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulația feroviară adaptată la condiții de iarnă. 11 trenuri au fost anulate

ro

09 Jan, 2024 09:52 702 Marime text
foto: Pexels
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași și Galați, din cauza vântului puternic, viscolului și temperaturilor  scăzute.
 
Pe raza SRCF Galați, pe distanța Mărășești – Tecuci (fir I și II) în contextul condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic și viscol), circulația AM (automotoarelor) este permisă doar cu antemergător (locomotivă Diesel sau electrică).
 
Pe distanța Brăila – Făurei (vânt puternic și viscol), trenurile circulă cu restricție de viteză de 70 km/h.
 

În stația Mărășești, în cursul nopții, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, circulația feroviară a fost îngreunată și mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri. A fost afectată circulația a 8 trenuri de călători (R 7574, RE 11064, IR 1664, IR 1665, RE 11065, R 7575, R 7576, IRN 402.
 
Pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h, transmite Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. 


Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost afectată circulația a 10 trenuri de călători, care au întârziat la expedierea din stațiile CF Iași și Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668 , R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859.
 
De asemenea, menționăm faptul că la solicitarea CFR Călători, 11 trenuri au fost anulate pe raza SRCF Iași.
 
În prezent, pe raza SRCF Iași, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iași, din cauza zăpezii abundente și a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat și așteaptă locomotivă de ajutor.
 
Personalul feroviar este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât să fie asigurată continuitatea traficului feroviar.
 

CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.
 
Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară, a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

Știri Constanța aziPrognoza meteo s-a adeverit. Ninge și e ger la Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii