Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circa 4.000 de yoghini s-au reunit la Costinesti in cea mai mare spirala a anului (galerie foto)

ro

28 Aug, 2009 02:57 2448 Marime text

f1.jpgCostineştiul a devenit şi anul acesta centrul de atracţie pentru turiştii care îşi petrec vacanţa la malul mării. Pe câmp, circa 4.000 de adepţi ai Mişcării de Integrare în Absolut s-au reunit pentru a medita în marea spirală Yang, realizată cu ocazia hiatusului. Spirala a început să se formeze aproape de prânz şi s-a „destrămat" către ora 14.30.

Spirala de hiatus este formată din grupuri de câte 24 de persoane, câte o femeie şi un bărbat, alternativ, aparţinând fiecărei zodii. „Spirele" se aşază invers acelor de ceasornic şi se adaugă „Marei Spirale Yang" progresiv. Scopul celei mai importante spirale de peste an a adepţilor MISA este acela de formare a unei „baterii energetice". Cursanţii se aşază în formă de spirală pentru obţinerea unei dinamizări a energiei de tip yang, obţinându-se astfel efecte ce sunt diferite de la om la om. Participanţii pot căuta în timpul meditaţiei efecte fizice, cum sunt amplificarea vitalităţii sau diminuarea unor probleme fizice - boli în faza incipientă sau ameliorarea celor în stare avansată - sau efecte legate de inspiraţia artistică, de creaţie, de deschidere afectivă, autocontrol mental şi multe altele.

În timpul meditaţiei, a fost „lansată" o muzică „cosmică", pentru a-i ajuta pe cei care meditau să se desprindă de zgomotul din jur. Pe margine, mai mulţi yoghini ce nu intraseră, din diferite motive, în spirală meditau la rândul lor. Accesul cursanţilor se putea face numai printr-o zonă bine delimitată, interzisă profanilor de către agenţi de pază, deloc prietenoşi.

„Hiatus"-ul („manifestare ocultă", după cum o caracterizează chiar organizatorii), termen preluat din latină, semnifică o „pauză" de energie, care se produce o dată pe an, yoghinii încercând, prin meditaţie, să dea un „impuls" energetic acestui moment de „respiro".

Comercianţii de produse naturiste au dat lovitura

Zecile de comercianţi de fructe şi legume, de miere de albine, polen şi faguri, dar şi de pietre „energetice", manuale yoga şi volume de specialitate, de esenţe orientale puternic parfumate şi de „beţişoare" aromate, de sandviciuri cu soia, dar şi de tatuaje lavabile şi „henna" de diferite culori, au fost dat lovitura şi anul acesta. „Acum este perioada cea mai bună în care putem să ne vindem produsele", ne-a declarat una dintre comerciante, care a ţinut să adauge faptul că yoghinii de la Costineşti îi sunt clienţi fideli în fiecare an.

Yoghinii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut vor părăsi Tabăra Internaţională de Yoga de la Costineşti în jurul datei de 3 septembrie.

Înfiinţată în 1990, MISA înregistrează, la ora actuală, aproximativ 40.000 de adepţi în toată lumea, din care mai puţin de 30 sunt membri, restul fiind cursanţi sau instructori. Cursanţii, practicanţii de yoga, au vârste cuprinse între 14 şi peste 80 de ani. Instructorii sunt selectaţi dintre cursanţii care au anumite realizări spirituale şi care urmează cursuri de pregătire - de anatomie, fiziologie, practică yoga, meditaţie. Toţi instructorii sunt atestaţi de „organul suprem" - Federaţia Internaţională de Yoga.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fost misan 30 Aug, 2009 10:57 Esti prea dur, sunt doar niste oameni obisnuiti care aveau nevoie de o schimbare in viata lor la un moment dat .Faptul ca sunt manipulati si pacaliti de catre niste nenorociti ce-si bat joc de ei este pretul pe care trebuie sa-l plateasca . La fel ca si mine an de an multi isi dau seama de teapa si parasesc dezgustati turma bivolara. Nenorocirea este ca organizatia a devenit internationala de mai mult timp iar strainii habar nu au de gluma spirituala pe care o platesc cu inconstienta.
  • laura 28 Aug, 2009 10:10 Interesant cum canalizati ura spre yoghini! Un yoghin este nebun?!Cred ca suntem singurii de pe planeta care mai scoatem astfel de timpenii. Ce a facut Bivolaru...s-a dovedit ( sau asa ne-au facut Ei sa credem)dar sa punem semn de egalitate intre ei !!! e cam mult chiar si pentru un nepriceput ca mine.
  • un om sanatos 28 Aug, 2009 07:57 Sunt niste NEBUNI,eu unul i-as impusca pe toti 4000,ca sunt irecuperabili.