Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM participa la un nou turneu

ro

17 Jan, 2004 00:00 483 Marime text

Trei meciuri amicale in Bulgaria

Formatia constanteana va sustine la sfarsitul acestei luni trei amicale cu echipe de prima liga din Turcia, Iugoslavia si Bulgaria * De la turneu va lipsi Aihan Omer invitat sa participe la cursuri de perfectionare intr-un oras din Slovenia * Invitatia ii face cinste lui Omer, aici fiind chemati doar cei mai valorosi tehnicieni europeni * Turneul din Germania este considerat un experiment foarte reusit * Adversara din sferturile Challenge Cup, Minaur Baia Mare este considerata favorita la calificarea in penultimul act al competitiei

Luna februarie va fi una "de foc" pentru cea mai buna echipa a judetului, HCM, handbalistii constanteni urmand sa sustina cinci meciuri decisive. Astfel, la inceputul lunii Handbal Club Municipal va participa la Sighisoara la ultimul turneu de sala al Ligii Nationale, unde va sustine trei meciuri foarte importante. Jumatatea lunii programeaza dubla mansa din sferturile Challenge Cup, adversara formatiei noastre fiind nimeni altcineva decat co-nationala HC Minaur Baia Mare. Putem spune ca baimarenii sunt adversarii lunii februarie pentru ca ei vor juca impotriva elevilor lui Aihan Omer in trei partide oficiale, una in liga si doua in cupa europeana. Primul meci din Challenge Cup va avea loc in deplasare. Aceste partide deosebit de importante au fost subiectul unei conferinte de presa, care a avut loc ieri dupa-amiaza la sediul clubului Handbal Club Municipal. La intalnirea cu reprezentantii mass-media constantene au raspuns prezent antrenorul principal Aihan Omer si directorul executiv al clubului Ali Nurhan.

Germania, un experiment reusit

Cei doi oficiali au tinut inca de la inceput sa sublinieze importanta turneului efectuat in Germania, recent incheiat. Foarte multumiti de rezultatele obtinute in cele zece amicale (opt victorii, un egal si o infrangere), oficialii au declarat ca astfel de meciuri reprezinta modul ideal prin care echipa ar putea sa dobandeasca mentalitatea unei formatii de invingatori, care se poate bate de la egal la egal cu orice adversar din Europa. Nu trebuie uitat ca HCM a pierdut la mustata meciul cu Silkeborg, formatie din prima liga daneza si a remizat cu TSV Eisenach, din Bundesliga. Meciul cu Eisenach a fost ultimul din turneu, dupa ce timp de opt zile, romanii facusera peste 2000 de kilometri cu autocarul, prin Germania. In fiecare zi, ei ajungeau intr-un oras si sustineau imediat un meci amical. In felul acesta elevii lui Omer s-au "rodat" si au reusit in ciuda oboselii sai aiba prestatii excelente.

Mini-turneu in tara vecina

Intrucat turneul german s-a dovedit un experiment reusit, oficialii clubului au decis sa perfecteze participarea la un nou turneu. Astfel, HCM pleaca pe data de 27 ianuarie in Bulgaria, unde va participa la un nou turneu de pregatire. Handbalistii constanteni vor sustine trei meciuri amicale in compania unor formatii de prima liga din Iugoslavia, Bulgaria si Turcia. Din delegatie va lipsi insa tocmai antrenorul principal Aihan Omer. Tehnicianul urmeaza sa participe in perioada 28 ianuarie - 1 februarie la niste cursuri de perfectionare a antrenorilor, programate sa aiba loc in Slovenia. Invitatia primita de Omer de la EHF ii face cinste, la aceasta conferinta fiind chemati doar cei mai buni antrenori ai Europei. Tehnicienii vor urmari si comenta meciurile de la Campionatul European. Vor fi nominalizati cei mai buni antrenori ai anului 2003 in Europa

Minaur porneste cu prima sansa in sferturi

Directorul executiv al HCM, Nurhan Ali a declarat in cadrul conferintei ca adversara din sferturile Challenge Cup, Minaur Baia Mare este favorita la calificarea in penultimul act. Ali si-a sustinut afirmatia prin faptul ca baimarenii au la activ doua titluri europene, ei fiind o prezenta constanta in competitiile internationale in ultimii 25 de ani. Minaur nu a inregistrat succese deosebite pe plan national in ultimii ani dar a inregistrat succese foarte bune "afara". Aihan Omer a declarat: "Oricum, ne vom apara sansele la maxim si vom juca pana la ultima picatura de energie." Dupa opinia tehnicianului, echipa a crescut in ultima perioada la capitolul mentalitate. Exista acum o mai buna omogenizare, constanta in joc, capacitate la efort mult mai mare si randament mult mai bun. In ceea ce priveste pauza dintre turneul de la Sighisoara si primul meci din Challenge Cup, Ali a declarat ca in acest timp echipa va ramane in Transilvania. "Tabara" va fi chiar la Sighisoara pentru a evita oboseala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii