Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiști

ro

14 Jun, 2024 14:18 396 Marime text
Nr. 445 din 14 iunie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Ordine Publică Costești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, și au reținut doi bărbați, de 47, respectiv de 29 de ani, ambii din Buzoești
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 07 iunie a.c., în jurul orei 13:00, cei doi ar fi agresat alți doi bărbați, în incinta și în fața unui operator economic din Costești, provocând, astfel, indignarea persoanelor din jur.
După administrarea probatoriului, la data de 13 iunie a.c., cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Polițiștii rutieri au acționat în 36 de filtre rutiere și au verificat 615 autoturisme, fiind efectuate 307 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 Exemple:
 
Nu a utilizat cartela tahograf
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pitești, care conducea o autoutilitară, pe DJ 659, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că nu a respectat obligația de a utiliza o cartela tahograf.
De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora.  
  Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși nu deține permis de conducere
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Beleți-Negrești, care conducea un autoturism pe D.J. 739, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.500 de lei.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 200 de persoane și controlate 87 de autoturisme.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, cu persoana bănuită cercetată în stare de arest preventiv.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 1 iunie, în timp ce se afla pe un teren viran de pe raza localității de domiciliu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 53 de ani, din Corbi, ar fi ucis, prin spânzurare, câinele său, metis al rasei ciobănesc mioritic.
Reamintim că în ziua de 02 iunie a.c., după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Campaniei Vacanță în siguranță, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din municipiul Pitești.
În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind siguranța tinerilor în perioada vacanței,  răspunderea penală și contravențională a minorilor, precum și riscurile consumului ilicit de droguri și substanțe cu efect psihoactiv.
Totodată, polițiștii au efectuat verificări la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima”, Liceul Tehnologic „Dacia” și Colegiul Național „Alexandru Odobescu”  din municipiul Pitești, nefiind constatate nereguli.
La activități au participat peste 60 de elevi și cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii