Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN România – Canada, Memorandum de Înțelegere în domeniul Apărării

ro

14 Jun, 2024 14:09 377 Marime text
  Nr. 191
 14 iunie 2024
 
 
România – Canada, Memorandum de Înțelegere în domeniul Apărării
 
 
În cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat vineri, 14 iunie, împreună cu omologul canadian Bill Blair, Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Apărării Naționale din România și Departamentul Apărării Naționale din Canada privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării.
Acest document va consolida cadrul juridic pentru cooperarea între cele două părți în domenii de interes reciproc precum planificarea apărării, logistică, forțe aeriene, industria de apărare, instruirea personalului în instituțiile militare, exerciții militare și securitate cibernetică.
„Sunt convins că acest acord va oferi cadrul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România și Canada, în beneficiul ambelor state, valorificând cooperarea foarte bună de până acum”, a declarat ministrul apărării naționale cu ocazia semnării acordului.
Semnarea documentului a rezultat din necesitatea de a adapta cadrul juridic al cooperării bilaterale la schimbările din mediul de securitate, de a reflecta nevoia de cooperare în cadrul Alianței Nord-Atlantice și de a oferi consistență dimensiunii de apărare a relației dintre România și Canada.
Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat și despre pregătirea summitului de la Washington. A fost subliniată nevoia accelerării adaptării posturii NATO de descurajare și apărare. Ministrul Tîlvăr a reiterat importanța strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate euro-atlantică, mulțumind omologului canadian pentru contribuțiile substanțiale, atât prin încadrarea unor funcții în comandamentele multinaționale din România, cât și prin participarea la misiunile de poliție aeriană consolidată.
 
 
                                                                                                             Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii