Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare polițienească pentru depistarea a 682 de persoane în spațiul Schengen

ro

16 Jun, 2024 10:56 526 Marime text
 
 
  • În perioada 7 – 13 iunie 2024, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 682 de persoane, 59 de autovehicule și 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 502 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit unui comunicat al Poliției Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 64 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 20 de documente, fiind găsite și 54 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 180 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 36 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 19 documente și 5 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
Reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă, prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune.
 
 
 
Citește și
 
Incident în Constanța! Un pieton a fost bătut de un șofer în zona ICIL (Galerie FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii