Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet Vicecampioana României, CSM CSU Oradea, conduce cu 2-0 CSM Constanța în sferturile Ligii Naționale

ro

11 Apr, 2024 21:33 578 Marime text


Echipa masculină de baschet CSM CSU Oradea, vicecampioana României, conduce cu 2-0 CSM Constanța după primele două partide din sferturi, disputate la Oradea.

După 104-78 (52-25) în primul meci, gazdele s-au impus în a doua întâlnire cu 91-82, formația de pe litoral (antrenori, Dan Fleșeriu și Valentin Boian) oferind o replică mult mai tăioasă față de confruntarea anterioară, fiind aproape să ducă partida în prelungiri!

CSM CSU Oradea a condus și la pauză, cu 52-43, iar pe sferturi scorul în meciul Oradea – Constanța a fost 27-24, 25-19, 16-18, 23-21.

CSM Constanța a făcut un joc foarte bun în fief-ul vicecampioanei CSM CSU Oradea, unde a fost foarte aproape să trimită meciul în prelungiri! La 82-85, Jorden Duffy a ratat o aruncare de 3 puncte, când mai rămăseseră 15 secunde de joc!
 
Băieții noștri au încercat să câștige timp și au faultat, dar gazdele au fructificat aruncările libere și s-au dus la 87-82, scor la care și Henderson Jr a ratat ținta de la distanță.
 
S-a terminat 91-82 pentru CSM CSU Oradea, care câștigă astfel primele două meciuri ale sfertului de finală cu CSM Constanța din play-off-ul Ligii Naționale Getica ’95.
 
Urmează cele două meciuri de la Constanța, programate pe 16 și 18 Aprilie, în care echipa noastră are nevoie de două victorii pentru a duce disputa pentru semifinale în meciul decisiv. Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
Pntru echipa constănțeană au evoluat: Griffin 16 puncte (3 recuperări, 1 pasă decisivă), Torok 14p (3, 2), Duffy 12p (5, 3), Henderson Jr 11p (3, 0), Hill 11p (4, 1), Scott 8p (1, 2), Oprean 5p, Cizauskas 3p (2, 2), Lazar 2p (7, 1), Gribinic.

Cea mai bună echipă în cinci partide își asigură prezența în semifinale.
 
Meciurile 3 și 4 sunt programate pe 16 și 18 aprilie 2024, la Constanța, iar meciul 5, dacă va fi necesar, pe 21 aprilie, la Oradea.
    

După aproape 20 de ani, Constanța are din nou o echipă în Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. CSM Constanța se impune cu CSM Corona Brașov și obține pentru prima dată în istoria clubului, biletele pentru playoff!

Încă un rezultat care dovedește că strategia pe care Primăria Municipiului Constanța a gândit-o pentru a coagula sportul constănțean sub o singură umbrelă dă roade.

Clubul Sportiv Municipal a reușit într-o scurtă perioadă de timp să funcționeze aproape de potențialul maxim și sunt convins că vor mai urma și alte rezultate spectaculoase.

Constănțenii merită astfel de bucurii. Felicitări tuturor celor implicați în obținerea acestor performanțe! Hai Constanța, a fost mesajul directorului CSM Constanța, Andrei Talpeș, după ultima partidă din sezonul regular.  

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)

Citește și:


Baschet
CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii