Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cneazul" se intoarce impotriva lui Murray

ro

17 Jan, 2009 00:27 627 Marime text

pavel.jpgUltima competiţie oficială în care Andrei Pavel a evoluat a fost în luna februarie a anului trecut, fiind eliminat, atunci, în primul tur, la turneul de la Marseille.

Revenirea în competiţiile oficiale a celui mai valoros jucător de tenis român din ultimii ani stă sub semnul ghinionului pentru Andrei Pavel. În urma tragerii la sorţi pentru meciurile de pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, constănţeanul va juca împotriva celui mai în formă tenisman al momentului.

În primul tur al turneului de Grand Slam al anului, Australian Open, Cneazul va ţine piept scoţianului Andy Murray. Revenit în circuitul profesionist pentru a fi apt în vederea confruntării de Cupa Davis, contra Rusiei, Pavel nu are prea multe şanse împotriva numărului patru în clasamentul ATP. Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în anul 2005, la US Open, când doar oboseala l-a privat pe sportivul român de o calificare în turul următor al competiţiei. Constănţeanul a condus cu 2-1 la seturi, dar britanicul a revenit şi s-a impus în cele din urmă cu 6-3, 3-6, 3-6, 6-1, 6-4. Este posibil ca Pavel să participe la turneul de Grand Slam de la Antipozi şi în proba de dublu, unde ar putea face pereche cu celălalt constănţean prezent în competiţie, Horia Tecău. Tabloul competiţional al întrecerilor de dublu va fi stabilit pe 19 ianuarie. Australian Open este primul turneu în care cel mai valoros jucător de tenis român al ultimilor ani participă după o pauză cauzată de o accidentare la spate. Ultima competiţie oficială în care Cneazul a evoluat a fost în luna februarie a anului trecut, fiind eliminat, atunci, în primul tur al turneului de la Marseille, Franţa. Născut la Constanţa, Andrei Pavel a debutat în tenis în anul 1990, la vârsta de 16 ani, cinci ani mai târziu intrând în rândul profesioniştilor. De-a lungul carierei sale a obţinut trei titluri ATP, câştigate la proba de simplu - la Tokyo (1998), la Sankt Poelten (2000) şi Montreal (2001), şi şase la dublu - la Bucureşti (1998), Kitzbuhel (2005), Auckland, Gstaad, Munchen (2006) şi Barcelona (2007). Cea mai bună clasare a lui Pavel în topul ATP s-a înregistrat pe data de 25 octombrie 2004, când a ocupat locul 13. În acel an, tenismenul constănţean a fost, timp de 22 de săptămâni, printre cei mai buni 20 de jucători ai lumii. În prezent, ocupă un modest loc 1.140.

Hănescu - Henrych, în primul tur

Tot în primul tur, Victor Hănescu va juca în compania cehului Jan Hernych, locul 78 ATP. Cei doi s-au mai întâlnit tot o singură dată, pe zgură, în 2005, în turneul de la St. Poelten. Hăne s-a impus în trei seturi 4-6, 6-1, 6-3. Fetele au avut noroc la tragerea la sorţi de la Australian Open. Astfel, Monica Niculescu va juca cu o jucătoare venită din calificări. Edina Galovits o va întâlni pe Maria Elena Camerin, iar Sorana Cârstea o va avea ca adversară pe Melinda Czink, din Ungaria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii