Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul acesta, fara baraj pe litoral

ro

30 May, 2003 00:00 653 Marime text

FC Farul Constanta - Rapid Bucuresti 2-1 (1-0)

Dupa ce, timp de doi ani consecutiv, au fost nevoiti sa joace meciurile de baraj, "marinarii" au reusit sa nu le mai dea emotii suporterilor

Fara sa mai aiba vreo motivatie pentru acest meci, campioana tarii, Rapid Bucuresti, a evoluat modest la Constanta, in fata Farului, o grupare careia ii trebuia un rezultat de egalitate pentru a se salva de la baraj. Campionii au avut o prestatie "mahmura", in consonanta cu starea prin care trec dupa chefurile pe care le-au dat odata cu adjudecarea celui de-al treilea titlu de campioni din istoria clubului. Dar felul cum au inteles ei sa abordeze "excursia" de la Constanta nu stirbeste cu nimic din meritul jucatorilor pregatiti de antrenorul Ion Marin, care s-au impus meritat cu 2-1. "Marinarii" nu s-au sfiit deloc de acest meci si l-au tratat ca atare, dovedind din nou o buna mobilizare in fata echipelor mari, dupa ce, la ultima reprezentatie pe stadionul "Gheorghe Hagi", rapuneau Steaua la acelasi scor. Dar, fata de echipa pe care Ion Marin o alinia in lupta cu "militarii", acum au lipsit doua piese importante din angrenaj, Pascovici si Liviu Mihai (ambii accidentati), ceea ce face ca victoria de miercuri sa fie mult mai pretioasa. "Plombele" celor doi, Tanasa si Thiandoum, si-au dorit foarte mult sa se remarce, insa, cu toata aceasta ardoare a lor de a-l convinge pe Ion Marin ca merita sa imbrace tricoul titular, au gafat de multe ori, sfarsind prin a fi inlocuiti dupa aproape o ora de joc. Simtindu-i "deconectati" pe "giulesteni", Farul a inceput bine meciul, presand jumatatea rapidista, avand grija sa nu lase descoperita apararea. In minutul 15, Tanasa a incercat o "imitatie" a golului de la Pitesti, trimitand peste poarta dintr-o lovitura libera de la 20 m. Nu era genul de executie care sa duca la marcarea golului, asa ca baza s-a pus in constructia atacurilor la mijlocul terenului, acolo unde Zicu, dar mai ales Badescu au excelat in pase si driblinguri pe metru patrat. Si golul a aparut in minutul 19, cand cei doi au iesit la rampa. Badescu a avut o actiune personala de vreo 40 m, pasandu-i excelent lui Zicu, acesta punctand de la 10-11 m. Tot Badescu (20) a fortat golul doi in faza imediat urmatoare, cand a prins un sut inselator, dar Dolha era la post, pentru ca, pana la intrarea la cabine, Senin (18) si din nou Badescu (31) sa-l incerce din nou pe portarul giulestean. Replica Rapidului nu a intarziat sa apara, Maftei (26) trecandu-si in cont prima ocazie a campionilor, cand a trimis, din 16 m, milimetric de bara laterala. El a fost urmat de Makinwa (32 - cap din 6 m), Rat (39 - sut din 16 m, pe langa poarta), Soava (40 - bomba peste poarta, din 20 m) si Perja (41 - calcai pe langa poarta, din 14 m), dar golul egalizator avea sa pice dupa pauza.

Un penalty refuzat

Partea a doua a meciului a debutat cu o faza controversata. Intr-un duel in careu cu Perja, Usurelu (50) a fost tinut de tricou, dar Lajos, departe de faza, nu a acordat nimic. Dintr-o faza ciudata, Rapidul a egalat prin Perja (72) care a reluat de la 14 m o respingere a blocajului farist la sutul lui Robert Nita, dar egalarea a durat doar trei minute. Usurelu i-a pasat excelent lui Baltoi, care l-a umilit de Dolha saltand mingea peste el si inscriind cu capul in poarta goala, finalul gasindu-i in ofensiva tot pe constanteni, care au mai avut doua ocazii prin Balan (78) si Baltoi (90). In urma acestei victorii, Farul s-a salvat de la baraj, acolo unde vor merge Otelul Galati si "Poli" AEK Timisoara. Farul: Curca - I. Barbu, Schiopu, R. Oprea - Balan, N. Tanasa (66 S. Mocanu), Badescu, Usurelu, Senin - Zicu (90 Priescu), Thiandoum (57 Baltoi). Antrenor: Ion Marin. Rapid: Dolha - Grigore (46 Cl. Ionescu), Maftei, Perja - Badoi, R. Nita, Soava, Pandele (70 Cl. Saghin), Rat - Makinwa, Bratu (64 D. Niculae). Antrenor: Mircea Rednic. Cartonase galbene: Zicu (52), Senin (85) / R. Nita (52). Arbitri: Tiberiu Lajos - Marian Deaconu si Gheorghe Negoita.Observatori: Alexandru Boc, Ioan Muresan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii