Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL a anunţat că participă la consultarea din 6 noiembrie ca măsură de siguranţă Palaz - „Nu mă aşteptam ca PDL să-şi desemneze reprezentanţi la referendum"

ro

31 Oct, 2011 01:00 1262 Marime text
cap_4.jpg Chiru a explicat de ce s-a decis desemnarea de reprezentanţi politici, precizând că observatorii care vor participa la referendum au atribuţii reduse

„PDL va desemna reprezentanţi în secţiile de votare pentru referendumul din 6 noiembrie ca măsură de siguranţă, astfel încât votul să nu fie fraudat", susţine preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru. Decizia a fost luată sâmbătă, în cadrul Colegiului Director Judeţean (CDJ), la care au participat primari, preşedinţii organizaţiilor comunale, orăşeneşti şi municipale, precum şi membrii Biroului Permanent Judeţean. Şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Mihai Petre, a precizat că în cadrul CDJ s-a luat decizia desemnării de reprezentanţi în toate localităţile, pentru referendumul din 6 noiembrie. „Au fost discuţii aprinse dacă este bine sau nu să ne implicăm. Evident că nu suntem de acord în continuare cu organizarea referendumului, însă vom desemna reprezentanţi ai partidului în toate secţiile de votare de pe raza judeţului pentru a împiedica frauda pe care o pregătesc reprezentanţii USL din cadrul Consiliului Judeţean. Nu trebuie să le oferim pe tavă şansa de a raporta că la vot s-au prezentat 50% plus unu din numărul constănţenilor cu drept de vot", susţine Mihai Petre. Totodată, în calitate de consilier judeţean, Petre spune că nu renunţă la imputarea costurilor acestui referendum conducerii CJC şi consilierilor USL care l-au aprobat, în condiţiile în care referendumul nu va fi validat.

Chiru: „Acest referendum este campanie electorală pro Constantinescu"

Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, spune la rândul său că referendumul are o conotaţie electorală de care intenţionează să se folosească din plin preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. „Regretabil este că această campanie electorală se duce pe bani publici", mai spune Chiru.

Chiru a explicat de ce s-a decis desemnarea de reprezentanţi politici, precizând că observatorii care vor participa la referendum au atribuţii reduse. „Vom desemna şi reprezentanţi şi vom colabora şi cu observatorii, însă, din ce cunosc eu, observatorii au atribuţii reduse, ei nu pot depune contestaţii, nu se pot implica aşa cum o pot face reprezentanţii politici. Iar intenţia noastră este clară: trebuie să blocăm orice încercare de fraudare a rezultatului acestui referedum", spune liderul democrat-liberal. Desemnările se vor face cu trei zile înainte de desfăşurarea referendumului.

Palaz nu vede cu ochi buni decizia PDL

Dinspre Prefectura Constanţa încă se mai aşteaptă un zvâc prin care să oprească referedumul organizat de Consiliul Judeţean prin care constănţenii sunt chemaţi la vot săptămâna viitoare să se pronunţe asupra posibilităţii de desfiinţare a judeţului Constanţa, o temă falsă în acest moment, pentru că regionalizarea s-a blocat în discuţii şi oricum nu suna la această manieră.

Totuşi, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, spune: „Nu mă aşteptam ca PDL să decidă să-şi trimită reprezentanţi, pentru că în lege au opţiunea să n-o facă". Atât şi nimic mai mult. Restul precizărilor vor urma cel mai probabil la începutul acestei săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii